Roma fännid olid avamängus Inglismaa korrakaitsjatele pinnuks silmas. Foto: CARL RECINE / REUTERS / SCANPIX
Meistrite liiga
30. aprill 2018, 18:58

Roma spordidirektor endiselt koomas viibivast Liverpooli fännist: palvetan tema pärast iga päev

Liverpooli möödunud nädala 5:2 võidumängu Roma üle jäi varjutama kohutav vahejuhtum kahe meeskonna fännide vahel, mille tagajärjel üks Liverpooli poolehoidja kriitilises seisus haiglasse viidi. 

Anfieldil toimunud avamängu eel läks kamp Roma poolehoidjaid püksirihmade ja rusikatega kallale Liverpooli poolehoidjale Sean Cox'ile, kes rünnaku tagajärjel haiglasse viidi ning hetkel koomas viibib. 

Roma president Jim Pallota kasutas kohe peksjate kohta terminit 'täielikud debiilikud' ning kinnitas, et kordusmängul võetakse turvalisuse tagamiseks kasutusele maksimaalsed abinõud. 

Roma spordidirektor Ramon Rodriguez Verdejo alias Monchi palus kõikidel klubi poolehoidjatel kolmapäevase kordusmängu eel näidata, et Roma fännide näol pole tegemist vägivaldsete poolehoidjatega. 

"Meid ootab ees täiesti unikaalne mäng," sõnas ta. "Meie klubi ajaloos on see alles teine kord, kui meil on võimalus finaali jõuda. See on juhtunud 1984. aastal ja nüüd. Soovin, et Roma staadion oleks üleni meie värvides ning fännid riputaksid tribüünidele plakateid. Praegu räägitakse palju vägivallast. Tõestame kõigile, et Roma fännid pole sellised."

Ühtlasi saatis Monchi toetavad sõnad teele Sean Coxile. "Jalgpall ja elu on kaks täiesti eri maailma. Ma olen katoliiklik ja palvetan tema ja ta perekonna pärast. Oleme kõik inimesed. Loodan väga, et ta taastub sellest ning saab oma meeskonnale taas kaasa elada."

Roma kaotas võõral väljakul toimunud avamängu 2:5, seega peab Itaalia klubi finaali pääsemiseks võitma Liverpooli kolme väravaga. Veerandfinaalis said nad sellega hakkama, kui nad pöörasid Barcelona vastu avamängus saadud 1:4 kaotuse 3:0 võiduks.