Ott Tänak ja Martin Järveoja mullusel Walesi rallil. Foto: GEOFF CADDICK
WRC
30. aprill 2018, 20:32

Walesi ralli korraldajad tulid välja kompromissiga, punktikatse osas tehti erand

Täna avaldati oktoobris sõidetava Walesi MM-ralli ametlik trass, kus on võrreldes möödunud aastaga mitmeid muudatusi tehtud. 

Esimene suurem muudatus seisneb selles, et tänavu minnakse kesk-Walesi metsade vahele vaid üheks päevaks. Laupäevasel võistluspäeval veedetakse mudastel teedel koguni 14 tundi, mille jooksul läbitakse üheksa kiiruskatset kogupikkusega 150 kilomeetrit. 

See tähendab, et nii reedene kui ka pühapäevane võistluspäev sõidetakse põhja-Walesis. Nii lahendasid korraldajad kaks mure ühe hoobiga. Mullu nurisesid võistkonnad liiga pikkade ülesõitude üle ning lisaks valmistas neile pahameelt asjaolu, et reedel puudus tavapärane lõunane hoolduspaus.

Algselt soovisid Walesi ralli korraldajad pidada punktikatse asfaldil, mille äärde mahub ligi 30 000 inimest. Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) ei lubanud aga seda, rõhutades, et punktikatse tuleb sõita pinnasel, millel sõidetakse suurem osa rallist ehk kruusal.

Lahenduseks tõid korraldajad punktikatse ettepoole järjekorras 20ndaks (tagant neljandaks). Seega esmakordselt WRC ajaloos ei sõideta punktikatset ralli viimase katsena. Kokku sõidetakse Walesis 23 kiiruskatset kogupikkusega 323 kilomeetrit.