Roman FostiFoto: Aldo Luud
Kergejõustik
1. mai 2018, 18:27

Roman Fosti: selleks, et ka maratonis teha samm edasi, pean olema täielikult probleemivaba

Pühapäeval Hamburgi maratonil ajaga 2:19.40 13. koha saanud Roman Fosti ei jäänud tulemusega rahule, sest sihtis Berliini EMi normi (2:19.00).

"Hamburgi maraton on läbitud ja kaks kakskümmend on nagu autopiloodina mul iga hetk sees," kirjutas Fosti oma Facebooki lehel.

"Muidugi ma ei ole rahul, kuid ma ei anna kunagi niisama lihtsalt alla. Kuid selleks, et ka maratonis teha uus samm edasi, pean olema täielikult n-ö probleemivaba. Tagareie kinnituskohad, mis on mind pikemalt vaevanud, samas treeninguid mitte, andsid seekord juba varakult tunda. Kinnituskohad olid justkui naelutatud, mis ei lasknud lõtva sammu hoida.

Pöörded (pulss) läksid üles ja keha pingesse ja sealt edasi polnud võimalik tempot hoida. Kuigi pea oli eile (üleeile - toim.) norgus, alla ma ei anna. Tuleb likvideerida probleem ja seejärel juba tulemuseks vormistada see, mis sees on. Suured tänud kaasa elamast ja toetavate sõnade eest nii enne kui ka pärast jooksu. Enne jooksu oli tõesti hea tunne ja nautisin seda adrenaliini, mis tekkis. Ka rada oli hea, publik raja ääres elas marult kaasa, ilm oli päikeseliselt soe, kuid mitte kuum."