Ivar KotkasFoto: Audentes.ee
Maadlus
1. mai 2018, 20:06

Hõbedase maadleja treener loodab, et õpilasel jätkub töökust ja tervist olümpiamedalini pingutada (1)

Kreeka-rooma maadleja Helary Mägisalu (-55 kg) võitis Venemaal Kaspiiskis peetaval EMil hõbemedali. Finaalis kaotas ta Aserbaidžaani esindajale Eldaniz Azizlile punktidega 0:8.

Mägisalu treener Ivar Kotkas tunnustas kullamatši järel vanemat ja kogenumat vastast.  "Täna oli vastane finaalis tugevam, alustas matši ise dikteerides. Mõnes momendis õnnestus Helaryl oma maadlust natuke peale suruda, aga vastane tegi oma tehnikat täna paremini. Püsti suutis ta Helary passiivsemaks saada ja parteris tegi kaks ülevedu ära. Selle vastu täna kaitset polnud. Au ja kiitus talle.

Helary jaoks oli see hea võimalus finaalipinget kogeda, pole palju 20aastaseid, kes seda täiskasvanute seas saanud. Loodan, et see oli talle tulevikuks piisav innustaja. "

Kotkas usub, et tema õpilase medal tuleb kasuks kogu Eesti maadlusele. "Usun, et see annab kogu kogukonnale indu ja jõudu juurde. Sisuliselt tõestas ta, et kõik on võimalik."

Ta nimetab Mägisalu töökaks ja visaks treenijaks. "See on teine aasta, kus tal õnnestunud tiitlivõistlustel medal võita. Mõnes mõttes näitab see taset ja stabiilsust. Aga sihid peavad olema suuremad ja kõrgemad.

Suur eesmärk on kindlasti olümpiamedal. Vähemalt mina treenerina tahaks, et ta tahaks sinnamaani pingutada. Loodetavasti töökust jätkub ja tervis peab vastu."

Hiljemalt järgmise aasta MMiks soovib Mägisalu kaalukategooriat vahetada, sest OMil on kergeim kaal -59kg. "Pärast EMi lasume natuke vaimul puhata, aga juuni alguses on plaanitud U23 EM, aga seal juba järgmises kehakaalus," osutas Kotkas.

"Tänane medal andis natuke rohkem kindlust kaalu vahetada. Eks tegevuse käigus näis, kas õnnestub lihasmassi tõsta ja kuidas keha reageerib."