Nagu tank: LeBron James mängib üle CJ Milesi.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
2. mai 2018, 09:12

Järgmise tõkke ületamine algab: LeBron Jamesilt võidumängus taas kolmikduubel

NBA Idakonverentsi viimaste aastate valitseja Cleveland Cavaliers oli play-off'i avamatšis püstihädas Indiana Pacersiga, kuid see ei keelanud järgmise ringi hakatuseks alistada võõrsil konverentsis esimese asetuse saanud Toronto Raptorsi lisaajal 113:112.

Cavsi liider LeBron James ei pidanud seekord kõike üksi ära tegema. Ta kogus play-off'is küll oma karjääri 21. kolmikduubli (26 p, 11 lp, 13 rs), kuid kaaslased toetasid tavalisest paremini. JR Smith viskas 20 punkti ja Kyle Korver 19. Just viimatinimetatu kaugvise lisaajal viis Cavsi kogu mängu jooksul esimest korda (!) juhtima. Tristan Thompson lisas 14 punkti ja 12 lauapalli.

Torontol sai leedulasest tsenter Jonas Valanciunas kokku haruldased 21 punkti ja 21 lauapalli. Veidi juurde peaksid aga panema tagamängijatest liidrid: DeMar DeRozan viskas 22 ja Kyle Lowry 18 punkti.

"Kaaslased tegutsesid täna uskumatult. Kui ma polnud oma parimas hoos, võtsid nad ohjad enda kätte," tunnustas James.

Golden State Warriors asus matšis New Orleans Pelicansiga juhtima 2:0, läinud ööl jäädi kodus peale 121:116. Pärast mõningast vigastuspausi tuli taas platsile Stephen Curry ja tema oligi võtmetähtsusega. Ta sekkus vahetusest, mängis 27 minutit, viskas 28 punkti ja sai +/- saldoks +26! Paremuselt järgmisel Warriorsi mehel oli see kõigest +7. Kevin Durant lisas 29 ja Draymond Green 20 punkti. Kaotajate poolel viskasid kõik algviisiklased vähemalt 14 punkti, parimana Anthony Davis 25.