Mailis Pokk viskas finaalseeria mängus keskmiselt 11,3 punkti.Foto: Facebook / Mailis Pokk
Korvpall
2. mai 2018, 11:19

Naised teevad tegusid: Mailis Pokk tuli Saksamaa korvpallimeistriks!

Ehkki Eesti naiste korvpallikoondis pole kunagi jõudnud tiitlivõistluste finaalturniirile, on kerkinud tippe, kes saavad välisklubides hästi hakkama. Mõne päeva eest krooniti Merike Anderson Belgia, eile Mailis Pokk Saksamaa meistriks!

Pokk ja tema koduklubi Keltern alistasid finaalis riiki pikka aega valitsenud Wasserburgi mängudega koguni 3:0. Viimases kohtumises jäädi peale 64:56. Pokk rügas väljakul koguni 34 minutit ning kogus 9 punkti ja 4 lauapalli.

Keltern oli suutnud juba põhiturniiril kerkida parimaks 18 võiduga 22st, Wasserburg jäi maha ühe võiduga. Finaali jõudsid mõlemad soosikud kindlate 2:0 seeriavõitudega. Kullamatšis oli koduväljakueelis oluline, sest Keltern võitis oma fännide ees avakohtumise 77:64 (Pokk 16 p, 6 lp), kuid teise võõrsil vaid 68:67 (Pokk 9 p).

Järgmiseks hooajaks on Pokk aga sõlminud lepingu Prantsusmaa tippude hulka kuuluva - sel hooajal on jõutud poolfinaali - Basket Landesega.

Lisaks Andersonile ja Pokkile noppis oma riigi meistrisarjast medali näiteks ka Annika Köster, kes võitis Hyvinkää Pontevaga Soomes pronksi.