Nick Calathes mängus CSKAga.Foto: Itar-Tass / Scanpix
Korvpall
2. mai 2018, 13:43

Uus ajastu - kas Panathinaikos lahkub Euroliigast ja liitub FIBA sarjaga?

Selle sajandi alguses tekkinud korvpalli Euroliiga on lähedal esimesele lõhenemisele. Ateena Panathinaikose omanik Dimitris Giannakopoulos on mehiselt kritiseerinud Euroliiga juhte ja pole väga näha, kuidas need kaks poolt saaksid koostööd jätkata. Milline alternatiiv aga on Panathinaikosel?

Euroliigat korraldava organisatsiooni käpa all on ka Vana Maailma paremuselt teine klubisari, EuroCup. Edasi tuleb FIBA Meistrite liiga, mis kõlavale nimele vaatamata on sisuliselt alles tugevuselt kolmas. FIBA on eelmistel aastatel lootnud seda Euroliiga asemel tugevaimaks upitada, kuid siiani pole välja tulnud. Panathinaikose ainus euroalternatiiv Euroliigast lahkumise korral olekski Meistrite liiga. Ent see tekitaks nokk kinni-saba lahti olukorra.

Kui säilitada praeguse tugevusega koosseis, läheks sellel Meistrite liigas igavaks, sest mõni meeskond veel võib kuidagi vastu punnida, kuid enamiku vastastega põnevaks ei läheks. Kui aga viia koosseis Meistrite liiga tasemega vastavaks, pole koduliigas ilmselt võimalik vastu saada Pireuse Olympiacosele. Millise tee valib Giannakopoulos?

Esimeste märkide järgi tundub, et tipud ei taha Panathinaikoses jätkata. Esimese kuulujutuna tuli teade Mike Jamesi võimalikust siirdumisest Milano Armanisse. Nüüd teatas tiimi aju ja liider Nick Calathes, et soovib uuesti jätkata karjääri NBAs. Ta on seal käinud mitmel korral, kuid viimati lahkus 2015. aastal ja sõlmis Panathinaikosega kolmeaastase lepingu - mis nüüd läbi saab.

Vaata söödukuningas Calathese tänavuse hooaja paremaid palu: