Saaremaa - Tartu esimene vollefinaal.Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
2. mai 2018, 20:30

GALERII | Saaremaa tugevaim relv tõrkus korralikult ning Tartu asus finaalseeriat juhtima (1)

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamängus sündis kohe väiksemat sorti üllatus, kui Tartu Bigbank seljatas tänavu nii Balti liigas kui ka Eesti karikavõistlustel domineerinud Saaremaa meeskonna 3:0 (31:29, 25:22, 25:17).

Esimene geim

Tartu haaras vastase kodusaalis mänguohjad kiirelt enda kätte ning seisul 4:10 oli Urmas Tali sunnitud võtma esimese mõtlemisaja. Pärast seda saarlaste mäng paranes, kuid seisul 11:19 tundus ikkagi vägisi avageimi rong läinud olevalt. 

Saaremaa leidis sangari Matej Hukeli näol, kes esmalt sulges tartlaste tee blokis ning seejärel viiepunktilise serviseeria tegi (kahe ässaga). Esimesena jõudis geimpallini Tartu, kes pääses ette 24:23. Rivaalile järele jõudnud Saaremaa näitas veel tükk aega hambaid, enne kui Curtis Stocktoni rünnak avageimi 31:29 lõpetas. 

Teine geim

Teise geimi alguses pöördus Urmas Tali oma teise diagonaalründaja Hindrek Pulga poole. Esiti tunduski kõik saarlasi soosivalt, sest geimis pääseti kiiresti 4:1 ning 8:4 juhtima. 

Tehnilisel mõtlemisajal suutis Andrei Ojamets aga oma mehi motiveerida ning Roland Järve servidega mindi omakorda 12:9 juhtima. Geimi lõpus sai Bigbank lõpuks vajalikke punkte ka seni varjus olnud Stefan Kaibaldilt ning sobivalt lõpetas ka teise geimi Stocktoni rünnak 25:22. 

Kolmas geim

Kolmandat geimi alustas Saaremaa ka algkoosseisu kuulunud Siim Põlluäärega, kuid suurt muutust sellest ei sündinud, sest Tartu blokk keskendus just diagonaalründajale.

Seisul 6:11 saatis Tali muutust otsides väljakule teise sidemängija Aleksander Eerma ning mõned hetked hiljem valitseski tablool seis 10:11. Seejärel Saaremaa jõuvarud raugesid ning Tartu purjetas 25:17 geimivõiduni.

Terve hooaja on Saaremaa suurimaks relvaks peetud kaht väga heal tasemel diagonaalründajat. Hindrek Pulk, kes tartlasi tänavu kostitanud vastavalt 17, 18 ning 21 punktiga, mängis täna vaid ühe geimi ning piirdus 4 punktiga. Esimest ja kolmandat geimi mänginud Siim Põlluääre arvele kogunes siiski 13 punkti, kuid tihti jäi ta rünnakul liiga üksi. 

Tartu näitas seevastu, et väga hästi saab hakkama ka ühe diagonaalründajaga. 31 tõstet saanud Curtis Stockton lõi nendest maha koguni 21 (rünnak 68%) ning tõi kokkuvõttes 24 punkti. Mart Naaber lisas omalt poolt 11 punkti.

Nelja võiduni peetava seeria teine mäng toimub reedel Tartus.