Andrei Ojamets. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
2. mai 2018, 21:26

Andrei Ojamets: mehed said täna eneseusu, et Saaremaa on võidetav (1)

Tartu Bigbank alistas võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamängus Saaremaa 3:0 ning tartlaste peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul oli võit vajalik, et tõestada kõigile Saaremaa surelikkust. "Siiamaani oli Tartu kõik mängud Saaremaa vastu kaotanud, kuid need olid napid 2:3 kaotused. Täna suudeti tõestada endale, et Saaremaad on võimalik võita. Me ei saanud täna mitte kullale lähemale, vaid mehed said lihtsalt eneseusu, et Saaremaa on võidetav," sõnas Ojamets pärast avamängu. Kas juhendajat üllatas, et Saaremaa mõlemad diagonaalründajad täna lati alt läbi hüppasid? "Küsimus polnud Saaremaa diagonaalides, minu jaoks," vastas Ojamets. "Nad polnud tõesti harjumuspäraselt ülivõimsad, et taovad kõik ära, aga Saaremaa probleemid hakkasid vastuvõtul. Tänu sellele läks nende sidemängija elu tunduvalt raskemaks ja meie blokeerijate elu seeläbi lihtsamaks. Nii me nad kinni saime, esmalt Halanda, seejärel diagonaalid."

"Enne mängu räägiti, ka meedias, et Pulk, Pulk, Pulk. Kui Pulgast jumal teha, siis ta ongi jumal. Tegelikult on Pulk on inimene ja täna sai see tõestatud. Kõikidel on head päevad ja halvad päevad," jätkas ta. 

Kas Saaremaa mängule võis jätta pitseri ka ettevalmistusperiood, kus neil polnud kasutada peatreener Urmas Tali, kes U20 koondisega Venemaal oli "Ei ole vaja võtta endale siis nii palju töökohustusi," vastas Tartu juhendaja, kes ka ise paralleelselt Eesti naistekoondise treenib. 

"Minu praegune olukord on ju täielik SOS. Kui mulle oleks seda hooaja alguses pakutud, oleks kohe pikalt saatnud. Ja ma pole praegugi selle olukorra üle õnnelik," sõnas aprilli keskpaigast Tartu meeskonda juhendav Ojamets.