Urmas Tali.Foto: Alar Truu võrkpall
Võrkpall
2. mai 2018, 21:45

Urmas Tali: meeskond oli puudu väljaku peal

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamängus vandus tänavu nii Balti liiga kui ka karikavõistlused kinni pannud Saaremaa 0:3 alla Tartule 0:3.Saarlaste ettevalmistus finaalseeriaks kulges problemaatiliselt, kuna peatreener Urmas Tali viibis koos abitreeneri Toomas Jasminiga U20 koondisega Venemaal. Ometi tuli ka tema jaoks selline lagunemine üllatusena. "Eks ma pean süü omaks võtma, sest ilmselgelt sõitsime lati alt läbi. Ei aimanud ette, et nii raske mäng tuleb. Lootsin, et kuidagi saame ikka vedama," sõnas juhendaja pärast avamängu. 

Tali sõnul läks täna valesti sisuliselt kõik, mis minna sai: "Liiga enesekindlalt mängule tulles ei lähegi asjad liikuma nii nagu tahaksime. Esimene häirekell oli avageimi tehniline time-out, kuid polnud piisav äratuskell. Pärast seda läks järjest hullemaks ja lõpuks ei leidnudki töötavat kooslust. 

Kedagi personaalselt juhendaja siiski välja tuua ei soovinud sõnades, et täna häviti kogu tiimina. "Meeskond oli puudu väljaku peal. Võitlusvaimu ei tekkinud ning nii ei saagi mängida. See, millega hommikul alustad, sellega ka õhtul lõpetad. Hommikul oli juba näha, mida päev toob. Täna oli päikest väljas rohkem kui toas. Rõõmsameelsust oli vähe," sõnas Tali. 

Eriti valmistas peatreenerile tuska meeskonna vastuvõtt, mille tõttu oli häiritud ka sidemängija mäng. "Mõnikord oleme sellise vastuvõtuga paremini lõpetanud, aga täna polnud see võimalik. Ei suutnud oma serviga neil elu raskeks teha ning Tartul lõi Stockton punktiks ka kõik, mis ette toodi. 

Kuidas seeria Tali hinnangul edasi kulgeb? "Tänase mängu põhjal ütleks, et Tartu paneb 4:0 ära. Tegelikult läheb muidugi pikalt, aga kodumängu ära andmisest on kahju. Mõtlemisainet on nii mul kui ka teistel, treeningud siin enam ei päästa," sõnas peatreener.