FC Liverpool mängib 11aastase pausi järel Meistrite liiga finaalis.Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
2. mai 2018, 23:38

Klavani käsi põhjustas penalti, kas õigustatult?

VIDEOD | Liverpool jõudis kõigi aegade väravarekordiga Meistrite liiga finaali (4)

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga teine finalist on FC Liverpool, kes kaitses AS Roma vastu kodus saavutatud 5:2 edu.

Kordusmäng Roomas lõppes kodumeeskonna 4:2 võiduga. Ragnar Klavan sekkus mängu 83. minutil, kui andis puhkust ründajale Sadio Manele. Tol momendil olid seis 2:2 ja Jürgen Klopp soovis tagalat kindlustada.

Paraku läks nii, et 90+4. minutil põrkab pall karistusalas vastu Klavani kätt. Kohtuniku antud penalti realiseeris poolkaitsja Radja Nainggolan, kuid sellele järgnes lõpuvile. Sama mees viis Roma 86. minutil 3:2 juhtima.

Kuigi itaallased võtsid avamängust õppust ja alustasid neljase ning madalama kaitseliiniga, jõudis Liverpool kärmelt (9. minutil) võõrsilväravani. 

Põhisüüdlane ses olukorras oli Nainggolan, kelle lubamatust valesöödust too Mane 1:0 väravaga lõppenud vasturünnak algas. Kuus minutit hiljem tegi Liverpool vastukingituse, kui Dejan Lovren klaaris vastu James Milneri nägu, millest pall õnnetult omaväravasse põrkas. 

Kui Wijnaldum 25. minutil Edin Džeko ebaõnnestunud nurgalöögi puhastamise järel Liverpooli 2:1 juhtima viis, hakkas ka Roma moraal mõranema. Džeko suutis teisel poolajal viigistada ja Nainggolan Roma veel juhtimagi viia, ent kokkuvõttes oli sellest vähe abi. Atraktiivsuse puudumise üle publik kurta ei saa, kuid edasipääseja osas täna Liverpooli kiirete tabamuste tõttu enam reaalset küsimust ei tekkinudki.

FC Liverpool mängib 11aastase pausi järel Meistrite liiga finaalis. Foto: TONY GENTILE
FC Liverpool mängib 11aastase pausi järel Meistrite liiga finaalis. Foto: JOHN SIBLEY
FC Liverpool mängib 11aastase pausi järel Meistrite liiga finaalis. Foto: JOHN SIBLEY

Kohtumise statistika (Roma - Liverpool):

Wijnaldumi värav oli Liverpooli Meistrite liiga hooaja 46., mis tähistab sarja uut rekordit. FC Barcelona nimele kuulunud varasem tippmark oli 45 tabamust, mis löödi hooajal 1999-00.

Liverpool mängis viimati Meistrite liiga finaalis 2007. aasta kevadel, kui Ateena olümpiastaadionil kaotati 1:2 AC Milanile.

Tänavune finaal toimub 26. mail Kiievis.

0:1, Sadio Mane 9. min:


1:1, James Milner ov 15. min:


1:2, Georginio Wijnaldum 25. min:


2:2, Edin Džeko 52. min:


3:2, Radja Nainggolan 86. min
:


4:2, Radja Nainggolan 90+3. min pen
: