Igor Kokoškov tüüris mullu Sloveenia koondise Euroopa meistriks. Kas näeme teda ka sügisest Phoenix Sunsis töötamas noore sloveeni Luka Donciciga?Foto: SIPA / Scanpix
Korvpall
3. mai 2018, 13:23

Mida toob kaasa esimese Euroopast pärit mehe saamine NBA klubi peatreeneriks? (1)

NBA ajaloos saab esimest korda peatreeneriks väljaspool USAd sündinud mees, Phoenix Suns on tingimustes kokku leppinud serblase Igor Kokoškoviga. Praegu aitab too abitreenerina Utah Jazzil play-off'is edasi liikuda.

Sunsi peamänedžer Ryan McDonough on elevil ja ootusärevuses. "Igor on kogu oma karjääri jooksul olnud teerajaja ning ta toob klubisse kõrgtasemel treenerikogemuse. Ta oli esimesi mitteameeriklastest treenereid NCAAs ja NBAs, aastal 2017 tüüris ta Sloveenia koondise Euroopa meistriks. Igori siht on alati olnud mängijate arendamine ja loominguline mängustiil, ta on saavutanud häid tulemusi," kiitis McDonough.

46aastane Kokoškov töötab NBA klubides abitreenerina 18. hooaega. Seejuures töötas ta aastatel 2008-2013 just Sunsis, aastal 2004 tuli aga Detroit Pistonsi ridades NBA meistriks. Enne Sloveeniat juhendas ta aastatel 2008-2015 Gruusia rahvuskoondist ja tegi seda edukalt. 

Mida võib tema Sunsi minek tähendada NBA draft'i seisukohalt? Väga palju. Kui seni pakuti, et juhul, kui Suns pälvib esimese valiku õiguse, värvatakse ilmselt nõrga eesliini tugevduseks DeAndre Ayton, siis Kokoškov võib tahta tiimi tuua Luka Doncici.

Neil on mullu Sloveenia koondise päevilt olemas suurepärase tulemuse toonud suurepärane koostöö, lisaks võib Kokoškov just soovida tagaliinis näha paari Doncic - Devin Booker.

Vahetult pärast Sloveeniaga EM-kulla võitmist rääkis Kokoškov portaalile Eurohoops: "Doncic on tõeliselt eriline mängija. Tema anne ja potentsiaal on uskumatud. Kusjuures näib, et ta naudib temale langevat survet. Ta peab oma mängu kallal töötama, on palju asju, milles ta saab areneda. Aga ta on oma vanuse kohta rohkem kui küps. Ma ei ole andnud talle midagi, mida ta ei vääri. Teda juba respekteeritakse palju, ta meeldib meeskonnakaaslastele."