Meistrite liiga trofeedega poseerivad Ukraina jalgpalliliidu president Andrii Pavelko (vasakul) ja Kiievi linnapea, endine edukas poksija Vitali Klitško.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
3. mai 2018, 14:06

Ukraina ei luba Krimmis käinud Venemaa ajakirjanikke Meistrite liiga finaalile (4)

Ukraina ja Venemaa vahel on lahvatamas järjekordne tüli, mille seekord põhjustab 26. mail Kiievis peetav jalgpalli Meistrite liiga finaalmäng Liverpooli ja Madridi Reali vahel.

Nimelt ei luba Ukraina riiki siseneda Venemaa ajakirjanikel, kes on pärast 2014. aasta märtsisündmusi külastanud okupeeritud Krimmi. Samuti kehtestatakse piiranguid tunnustamata Donetski ja Luganski vabariike külastanutele. Uudise avaldas ajaleht Izvestia viitega Ukraina diplomaatilistele allikatele, seda kinnitas ka mitu parlamendiliiget.

"Leian, et Vene ajakirjanikud peavad kasutama interneti abi," teatas Ukraina ülemraada liige Aleksandr Martšenko. "Las nad kajastavad finaali distantsilt nagu nad tegid seda 2017. aasta Eurovisionil. Ukrainlastel aga tasub boikoteerida Venemaal tulevat MMi."

Vastupidisel arvamusel oli saadik Jevgeni Murajev, kes kuulutas, et sport ja poliitika peavad olema lahus. "Ma ei kahtle, et kõik valitsevat režiimi teenivad asutused püüavad venelaste vastu tegutseda. Meil toimib juba praegu Venemaaga eriline piiriületusrežiim," ütles Murajev.

Omaette teema on veel Krimmis elavate ning pärast 2014. aasta märtsisündmusi Venemaa passi saanud inimestega, keda samuti ei lubata Ukrainasse.