Sebastien Ogier Mehhikos. Foto: ULISES RUIZ
WRC
3. mai 2018, 18:31

Ogier võib rallit sõitmata üldarvestuses punktilisa teenida

Kuigi autoralli MM-karusell keerleb täishooga edasi, on endiselt õhus vanad võlad. Nimelt teenis valitsev maailmameister Sebastien Ogier hooaja kolmandalt, Mehhiko, etapilt 10sekundilise karistuse. M-Spordi tiim kaebas aga otsuse edasi ning lõplik lahend saabub homme. 

Prantslane sõitis punktikatsel vastu kunstlikke šikaane ja nihutas need paigast. Kohtunike otsuses on kirjas, et enne otsuse langetamist kuulati ära nii Ogier' kui ka tema kaardilugeja Julien Ingrassia, samuti tiimi kolme esindaja - eesotsas pealik Malcolm Wilsoniga - seisukoht. Appi võeti ka video, sest sõitjate väitel oli šikaane võrreldes katse varasemaga veidi nihutatud, aga see väide ei pidanud paika.

Ühtlasi tähendas see, et Mehhiko ralli võitnud Ogier jäi ilma neljast lisapunktist, mille ta oli viimaselt kiiruskatselt teeninud. Teise koha asemel langes ta sel katsel seitsmendaks. Otsus kaevati edasi ning venima jäänud lahendus tuleb WRC kodulehe andmetel homse päeva jooksul. Lisaks seisab uudises, et prantslane võib saada neli lisapunkti, kuid meeskondlikku arvestust see ei muuda. 

MM-sarja praegune üldseis:

1. Sebastien Ogier 100 punkti
2. Thierry Neuville 90
3. Ott Tänak 72
4. Andreas Mikkelsen 54
5. Dani Sordo 45