LeBron James.Foto: Vaughn Ridley
Spordivaria
3. mai 2018, 19:01

LeBron James ajab Liverpooli pealt kokku jõhkraid summasid

Pole saladus, et korvpallimaailma üks säravamaid tähti LeBron James on Liverpooli vutimeeskonda suuri summasid investeerinud. ESPNi andmetel on see end kuhjaga ära tasunud. 

Väidetavalt ostis James 2011. aastal 2% Liverpooli meeskonna osakutest, mis läks talle maksma umbes 6,5 miljonit dollarit. Toona oli satsi väärtus veidi alla 500 miljoni dollari, kuid on nüüdseks oluliselt tõusnud. 

Mullu kirjutas Forbes, et Liverpool kuulub maailma kaheksa väärtuslikuma klubi hulka. Toona hinnati väärtust 1,49 miljardi dollari suuruseks. Ainuüksi tänavu Meistrite liiga finaali jõudmine lisab sinna otsa 100 miljonit. Hinnanguliselt oleks Liverpooli müügihind tänase seisuga 1,6 miljardit. 

Seega on James oma investeeringu lühikese ajaga viiekordistanud. 6,5 miljonist on saanud seitsme aastaga 32 miljonit dollarit. 

See pole aga kossutähele sugugi esimene õnnestunud investeering. 2014. aastal teenis ta üle 30 miljoni dollari Beats by Dre kõrvaklappide firmaga, mil see Apple´ile müüdi. Samuti on ta osavalt raha paigutanud pitsaäriga tegelevasse Blaze Pizzasse.