Luke, Leia ja Han.Foto: Outnow.ch
Film
25. mai 2018, 12:21

KOKAIINISÕLTUVUS JA SALASUHE: 5 „Tähesõdade“ fakti, mida Sa varem ei pruukinud teada (6)

Täna, 25. mail 1977 ilmus nüüdseks ikooniliseks saanud George Lucase ulmefilm „Star Wars“, mis pani aluse filmiajaloo ühele tuntuimale saagale. Selle puhul heidame pilgu minevikku ning toome teieni 5 huvitavat fakti, mida te varem ei pruukinud teada!

1. Seeria kronoloogiliselt neljandas osas, ehk filmis „A New Hope“ aset leidnud prügikonteineri stseen leidis aset päris rämpsu keskel. See tõi kaasa aga mitu veidrat vaheseika. Esmalt hoidis Luke Skywalkerit kehastanud Mark Hamill enda hinge nii kaua kinni, et tema silmas lõhkes veresoon, mille tulemusena pidi ta edasistes kaadrites kaamera poole küljega olema. Chewbacca kostüüm aga omandas terve ülejäänud filmimise ajaks rõveda haisu.

2. Ikoonilise karvapalli Chewbacca inspiratsiooniks oli George Lucase koer. Mullu avaldas Lucas, et Chewbacca sünnile aitas kaasa temaga alati autos kõrvalistmel kaasa sõitnud hiiglaslik Alaska malamuut, kel nimeks Indiana.

3. Väidetavalt puhkes originaaltriloogia valmimise käigus lõkkele ka üks keelatud armastuse leegike. Nimelt väitis printsess Leiat kehastanud Carrie Fisher enda 2016. aastal ilmunud autobiograafias, et tema ja Han Solo saabastes tammunud Harrison Fordi vahel tekkis afäär. Fisher oli toona vaid 19-aastane, Ford aga 33, abielus ning kahe lapse isa. Ford ise pole väidet otseselt ei kinnitanud ega ümber lükanud.

4. Fisheri enda sõnul tarvitas ta seeria viiendat osa („The Empire Strikes Back“) filmides ohtralt kokaiini. Narkosõltuvus jälitas naist terve tema elu, kuni lõpuni välja. 2016. aastal surnud naise lahang näitas, et Fisheri kehas oli surma hetkel tervelt kolm erinevat mõnuainet: kokaiin, heroiin ja ecstasy.

5. Legendaarse jedimeistri Yoda algseks kehastajaks pidi olema kostüümi topitud ahv. Peale seda, kui saadi aru, et ahv ei suudaks enda käsi oma maskist eemal hoida, otsustati siiski teise lahenduse kasuks.