Siim Põlluäär.Foto: Teet Malsroos
Võrkpall
4. mai 2018, 22:54

Otsustavatel hetkedel säranud Siim Põlluäär: loodan, et saime nüüd punni eest ära

Saaremaa võrkpallimeeskond alistas Eesti meistrivõistluste finaalseerias võõrsil Tartu Bigbanki 3:2 (25:23, 19:25, 14:25, 25:21, 15:8) ja viigistas seeria 1:1 peale.

Avageimi kaotuse järel sai Tartu Stefan Kaibaldi ja Meelis Kivisilla servide toel oma mängu käima ja kohati tundus, et selle hooaja valitsejal Saaremaal pole mingit varianti. Kuigi neljas geim algas saarlastele hästi, leiti ennast järsku 18:19 kaotusseisust. Ent just siis algas Saaremaa pidu ja see kandus edasi ka viiendasse geimi. Mis juhtus?

„Püüdsime võimalikult palju emotsionaalset õhkkonda üleval hoida ja iga palli eest võidelda,“ rääkis Saaremaa kasuks olulistel hetkedel mitu punkti toonud diagonaalründaja Siim Põlluäär. „Mäng meil nii hästi ei suju, aga vähemalt püüdsime. Usun, et saime punni eest ära ja rütmi tagasi. Ehk läheb enda mängu ülesleidmine nüüd lihtsamalt. Praegu oleme hädas pigem iseendaga kui vastastega.“

Saaremaa on sel hooajal Tartu vastu võitnud kõik viie geimi peale läinud kohtumised. „Eks need parajad lotomängud on, aga need on meile kukkunud. Teisalt näitab see, et mingit sisu meis on,“ lisas ta.

Enne mängu oli kahtluse all saarlaste temporündajate Konstantin Rjabuhha ja Mihkel Tanila kaasalöömine, aga mõlemad suutsid võitu siiski korraliku panuse anda.

Kolmas mäng peetakse pühapäeval kell 16.30 samuti Tartus A. Le Coqi spordimajas. Finaalseeria graafik on nii tihe, et Saaremaa ei hakka koju reisima. „Nii palju ei jõua küll sõita,“ naeris 13 punkti toonud ja rünnakuid 55 protsendiga realiseerinud Põlluäär.