Andrei Ojamets.Foto: Teet Malsroos
Võrkpall
4. mai 2018, 23:10

Andrei Ojamets pärast Tartu valusat kaotust: meid löödi kõikuma

Saaremaa võrkpallimeeskond alistas Eesti meistrivõistluste finaalseerias võõrsil Tartu Bigbanki 3:2 (25:23, 19:25, 14:25, 25:21, 15:8) ja viigistas seeria 1:1 peale.

Avageimi kaotuse järel sai Tartu Stefan Kaibaldi ja Meelis Kivisilla servide toel oma mängu käima ja kohati tundus, et selle hooaja valitsejal Saaremaal pole mingit varianti. Kuigi neljas geim algas saarlastele hästi, leiti ennast järsku 18:19 kaotusseisust. Ent just siis algas Saaremaa pidu ja see kandus edasi ka viiendasse geimi. Mis juhtus?

Tartlaste peatreener Andrei Ojamets selgitas hoolealuste kehva lõppu nii: „Kaks halba asja sattusid kokku: me ei suutnud järsku enam servi vastu võtta ja isegi kui saime kätte, ei suutnud ära lüüa. Saaremaa oli raskete pallide lahendamisel parem, meie hakkasime liiga sirgjooneliselt tegutsema. Asi oleks pidanud olema läbimõtestatum."

"Vastane suutis meid kõikuma panna. Kui servi vastuvõtt on kehv, tead kohe, et nurgas tuleb kaks blokki vastu ja sellega on raske võidelda. Aga oli ka mitu momenti, kus jäime üks ühe vastu ja ei suutnud ära lüüa. Saaremaal tuli vahetusest väga hästi sisse Helar Jalg ja Siim Põlluäär lõi vajalikud pallid ära. Viiendas geimis ei saanud me eriti temporündajat Mart Naaberit kasutada, nad võtsid meie nurgad planeeriva serviga ette," lisas ta.

Ühtlasi andis Tartu ära koduväljakueelise, mis kolmapäeval Kuressaares 3:0 võiduga endale saadi. „Kaotasime sisemise tasakaalu ja lasime vastastel rohkem võidelda. Aga kõik on veel võimalik, seis on ikkagi 1:1!“ jäi Ojamets enesekindlaks.

Kolmas mäng peetakse pühapäeval kell 16.30 samuti Tartus A. Le Coqi spordimajas.