Katrina Lehis langes Dubais välja põhiturniiri avaringis, Erika Kirpu juba kvalifikatsioonis.Foto: Stanislav Moshkov
Vehklemine
5. mai 2018, 13:07

Eestlannade nukker päev Dubais: Kuusk kaotas viimasel sekundil, Lehis lasi hiilgava võimaluse käest (3)

Dubais peetav epeevehklemise MK-etapp on Eesti naiste jaoks alanud nigelalt, sest juba põhiturniiri avaringis langes välja neli koondislast.

Ainsana pääses 32 parema sekka Kristina Kuusk, võites Ungari esindajat Anna Kuni 15:12. Siis tuli talle vastu Yiwen Sun (Hiina). Kõik läks minevat lisaaja poole, aga neli sekundit enne lõppu ja seisul 9:9 näitas Sun kohtunikele, et tema õlg vajab ravi.

Pärast pikka pausi asus Kuusk vigastatud vastast ründama, aga ebaõnnestus ja viimasel sekundil suutis punkti kirja saada hoopis hiinlanna. Kuusk ütles ülekandes, et koperdas enda jala otsa, aga teha polnud enam midagi. Seega Kuusele 9:10 kaotus.

Eesti selle hooaja esinumber Julia Beljajeva alistus 11:15 Gruusia esindajale Maia Gutšmazovale. Irina Embrich kaotas 13:15 itaallannale Federica Isolale. Nelli Differt jäi 8:15 alla Venemaa ässale Violetta Kolobovale.

Kõige napimalt lõppes tööpäev aprilli keskel Eesti meistriks tulnud Katrina Lehise jaoks. Haapsalust pärit Lehis läks itaallanna Rosella Fiamingo vastu minut enne lõppu 11:9 juhtima, aga väle vastane suutis matši lisaajale tüürida. Lisaminutil oli Lehisel prioriteet (kui kumbki ei suutnuks minuti jooksul torget teha, kuulunuks võit temale), aga Fiamingo rünnak oli edukas. Seega eestlannale 11:12 kaotus.

Erika Kirpu langes konkurentsist juba eilses kvalifikatsioonis.

***

Ühtlasi sai selgeks, et Eesti edetabeli järgi pääsevad juunis toimuvale EMile Beljajeva, Kuusk ja Kirpu. Lehisel olnuks Kirpust möödumiseks vaja olnud jõuda Dubais vähemalt veerandfinaali. Neljanda võistkonna liikme otsustab peatreener Kaido Kaaberma, reaalseteks variantideks on Embrich ja Lehis.

Eesti edetabel pärast Dubai MK-etappi:

1. Julia Beljajeva 357
2. Kristina Kuusk 276
3. Erika Kirpu 261
4. Katrina Lehis 193
5. Irina Embrich 157
6. Nelli Differt 131