Võidurõõmus Anett Kontaveit.Foto: PAUL CROCK
Tennis
5. mai 2018, 22:05

Treener Kontaveidile: "Sa ei mängi oma mängu. Arvad, et pead midagi erilist tegema."

IMELINE! Kontaveit võitis haaravas mängus legendaarset Williamsit (16)

Kõrgetasemelisel Madridi WTA tenniseturniiril võitis meie esireket Anett Kontaveit (WTA 29.) 37aastast Venus Williamsit (WTA 8.).

Kohtumise alguses suutsid mõlemad naised oma servi hoida, ehkki matši viiendas geimis oli eestlannal suurepärane võimalus vastase pallingul 30:0 juhtima minna. Ent kahjuks lõi Kontaveit lihtsa löögi võrku ning Williams sai initsiatiivi enda kätte.

Pärast seda viiendat geimi kutsus Kontaveit enda juurde treener Glenn Schaapi. Hollandlane rääkis: "Sa ei mängi oma mängu. Arvad, et pead midagi erilist tegema. Ära kiirusta, vaata palli ja mängi enda mängu. Vahet pole, mida Williams teeb. Iga kord, kui ta saab sind liikuma, üritab ta palli mööda joont lüüa. Nii on ta terve oma karjääri teinud. Jätka mängu hästi lugemist."

Kahjuks ei õnnestunud kohtumise alguses oma esimese serviga raskustes olnud Kontaveidil treeneri julgustust tulemuseks realiseerida, sest kohe järgmises geimis murdis Williams eestlanna servi. Murdepalli realiseeris ameeriklanna aga eriti õnnelikul viisil - pall kukkus võrgutripsust Kontaveidile sedavõrd ebamugavalt võrgu ette, et meie naine ei jõudnudki pallini.

Kuigi servimurre ei pannud Kontaveiti valget lippu lehvitama, võitis karjääri jooksul seitse Suure Slämmi turniiri võitnud Williams esimese seti 6:3.

Teises setis tegi esimese ja viimase servimurde Kontaveit, kelle agressiivsed, täpsed ning väga jõulised ründelöögid valmistasid ameeriklannale teises setis suurt peavalu. Seisul 2:1 teenis eestlanna oma esimese murdepalli kohtumise jooksul, mis kohe ka asja ette läks. Nimelt tegi Williams topeltvea.

Seisul 4:2 mängiti aga kohtumise põnevaim geim, mis venis umbes kümneminutiliseks. Kontaveit tegi oma servil kolm topeltviga ning Williamsil oli tervelt neli murdepalli, kuid õnneks suutis eestlanna geimi siiski võita. Et teine sett rohkem servimurdeid ei näinud, võitis Kontaveit selle 6:3.

Otsustav sett algas Kontaveidi servimurdega, kuid kohe järgmises geimis suutis ka Williams vastase pallingugeimi võita. Ameeriklanna eduseisus 2:1 oli tal Kontaveidi servil tervelt kolm murdevõimalust, kuid Anett võitles võimsalt ning suutis geimi lõpuks enda kasuks kallutada.

Seisul 2:2 õnnestus Kontaveidil Williamsi palling murda, sest ameeriklanna tegi topeltvea. Et eestlanna suutis veel korra legendi servigeimi võita ning oma pallingugeime ta ei kaotanud, võitis Kontaveit kohtumise viimase seti 6:2.

Teises ringis kohtub meie esireket Aliaksandra Sasnovitši (WTA 55.) või Danielle Collinsiga (WTA 45.). Matš peaks toimuma ülehomme.