Anett Kontaveit.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
6. mai 2018, 09:26

Kontaveit: ma ei kartnud Williamsit, võin kõiki võita! (12)

Laupäeval Madridi tenniseturniiri avaringis Venus Williamsist (WTA 8.) jagu saanud Anett Kontaveit (WTA 29.) tunnistas matši järel antud intervjuus, et tunneb end liivaväljakutel mugavalt ja võib tänavu kõiki võita.

Endisest maailma esireketist Williamsist sai eestlanna jagu 3:6, 6:3, 6:2. "Olin talle juba kaks korda alla jäänud ja mul polnud midagi kaotada. Ma ei kartnud teda," rääkis Kontaveit WTA Insiderile. "Tunnen, et võin siin kõiki võita, tundsin end väljakul hästi."

Eestlanna sõnul ei tabanud teda edukalt kulgenud Stuttgarti turniiri järel väsimus, sest käis vahepeal kodus ja puhkas end välja. "Iga Stuttgartis peetud matš andis mulle veidi enesekindlust. Praegu tunnen end liivaväljakul hästi - nagu võiksin kõiki võita. Mul on rohkem sisemist enesekindlust ja see aitas mul kolmandas setis end hästi tunda ning matši enda kasuks kallutada."

Mullu oli Kontaveit esimesel poolaastal väga heas hoos, kuid suve teisel poolel ja sügisel tuli sisse mõõnaperiood. Tänavu loodab ta stabiilsema aasta teha: "Mullu oli minu jaoks kõik uus, kuid tänavu on olukord teine. Olen kogenum ja võtan asja rahulikult, ühe matši korraga. Tunnen end vabalt ja hakkan kõigile vastu. Ka liiv on mulle taas meeldima hakanud."

Williams oli neljas maailma esikümnesse kuuluv mängija, keda Kontaveit oma karjääri jooksul võitis. 

Kontaveit läheb Madridi turniiri teises ringis vastamisi võitjaga paarist Danielle Collins (WTA 45.) - Aliaksandra Sasnovitš (WTA 55.).