Saaremaa mehed blokki hüppamas. Foto: Reigo Teervalt
Võrkpall
6. mai 2018, 18:20

Kahe näoga Saaremaa võrkpallurid jäid lõpuks ikkagi naeratama ning naasevad Kuressaarde eduseisus (3)

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseerias pole kumbki meeskond endiselt koduväljakul võidurõõmu tundnud. Tartus toimunud kolmandas mängus alistas Saaremaa 3:1 (25:13; 26:24; 18:25; 25:23) Tartu Bigbanki ning läks seeriat 2:1 juhtima. 

Esimene geim

Esimeses kahes mängus aeglaselt käivitunud saarlased olid tänaseks mänguks hästi valmistunud ja alustasid võimsalt. Seisul 6:10 kasutas Andrei Ojamets esimest ning seisul 7:13 juba teist mõtlemisaega ning kui pärast seda Saaremaa jätkuvalt Tomaš Halanda ning Mihkel Tanila rünnakutest punkte noppis, oli selge, et avageimis tõsist võitlust ei näegi. Geim kindlalt saarlastele 25:13.

Teine geim

Kodusaalis mänginud tartlasi hoidis teise geimi alguses elus vaid Mart Naaber, kes esimesel seitsmel rünnakul kordagi ei eksinud. Tempomehele leidsid saarlased vasturohtu alles seisus 6:9, kui talle bloki ette ehitasid. 

Hea blokimängu toel pääseti ka 15:9 ette, kuid Tartu aitas (taas) mängu tagasi Naaber, kelle planeeriva serviseeria toel vahe ühepunktiliseks (14:15) mängiti. Pärast seda kulgeti punkt-punkti heitluses geimi lõpuni ning mängumeeste punktidel tõusis esile Halanda, kes esmalt palli raudnaelana maha lõi ning seejärel otsustava bloki Tartule ette ehitas. 

Kolmas geim

Tartu mehed ammutasid teise geimi lõpetamata jäänud comeback'ist inspiratsiooni ning jätkasid sama hooga ka kolmandas, minnes kiirelt 5:2 ning 12:5 juhtima. Kaotusseisu jäänud Urmas Tali lootis kaarte ümber mängida vahetustega. Pingilt sekkunud Siim Põlluäär, Helar Jalg ning Matej Hukel suutsidki 11:21 kaotusseisu viisakamaks vormistada, kuid 18:25 kaotuses kolmandas geimis saarlastel pääsu polnud. Vastupidiselt avageimile oli kolmandas geimis raskustes just Saaremaa. 

Neljas geim

Neljas geim algas mõlemapoolsete eksimustega. Esimene rünnakupunkt tuli alles Tartu 5:4 eduseisul, kui Hukel temporünnakust mänguseisu viigistas. Edasi kulgeti vastastiku pommitades. Seisul 15:10 tundus, et Saaremaa purjetab geimi- ja mänguvõiduni, kuid Tartu ei jätnud jonni ning ronis ikka ja jälle vaid punkti kaugusele (14:15). 

Sama lugu kordus ka seisul 20:16. Tartu ronis ikka järele ning seadis 20:20 viigiseisu tabloole. Lõpus said saatuslikuks Stocktoni eksimused, kes esmalt servi auti virutas ning seejärel rünnakul eksis ning Saaremaale 25:23 geimivõidu kinkis. 

Saaremaa resultatiivseim oli täna 19 punkti toonud Tomaš Halanda (rünnak 54%), Mihkel Tanila toetas teda 11 punktiga. Tartu parim oli Stockton, kelle arvele kogunes 22 punkti. 

Saaremaa juhib nelja võiduni peetavat seeriat nüüd 2:1 ning järgmised kaks mängu toimuvad just nende koduõuel Kuressaares.