Rootslased said magusa võidu. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Jäähoki
6. mai 2018, 20:39

Jäähoki MM: Rootsi teenis Tšehhi vastu magusa võidu, Saksamaa ja Norra vajasid bulliteid

Taanis Kopenhaagenis jätkuval jäähoki MMil peeti õhtupoolikul kaks põnevat lahingut. Rootsi alistas 3:2 Tšehhi ning Norra karistusvisetega Saksamaa. 

Rootslaste jaoks algas kohtumine suurepäraselt, sest juba avakolmandikul pääseti Rickard Rakelli ja Mattias Janmarki väravate toel 2:0 juhtima. Teisel perioodil õnnestus Tšehhil aga üks tagasi visata ning mängu pinget tuua.

Meie läänenaabrid tõmbasid aga otsustava kolmandiku algul taas tuure maha, kui Mika Zibanejad rootslased kahega ette viis. Veidi vähem kui viis minutit enne matši lõppu vähendasid tšehhid veel vahe minimaalseks, kuid enamaks jaksu polnud.

Nõnda teeniski Rootsi kahest mängust teise võidu ning hoiab A-grupis Venemaa järel teist kohta. Avavoorus lisaajal Slovakkiat võitnud Tšehhi on viies. 

Samal ajal peeti teinegi tuline lahing. Saksamaa pääses Norra vastu juba 2. minutil juhtima ning 7. minutiks oli edu 2:0. Mängu edenedes viikingid aga kosusid ning avakolmandik lõppes 2:2 viigiseisult. 

Teise perioodi algul pääses Saksamaa taas juhtima, kuid Norral oli kohe vastus olemas. Kolmandal kolmandikul viskasid mõlemad veel ühe värava ning seisult 4:4 mindi lisaajale. Seal väravalisa ei tulnud ning võitja selgitamiseks läks vaja bulliteid. 

Karistusvisetes olid selgelt teravamad norralased, kes realiseerid kindla 3:0 paremusega endale võidupunktid. 

Norrale oli see esimeseks võiduks, millega hoitakse B-grupis neljandat kohta. Seni võiduta olev Saksamaa on eelviimane ehk seitsmes. 

Täna õhtul peetakse veel kaks matši. Slovakkia kohtub Šveitsiga ja Läti Soomega.