Renee Teppan (paremal) võib järgmisel aastal teha tegusid juba Koreas.Foto: Trentino Diatec
Võrkpall
6. mai 2018, 21:04

Teppan lendab Itaaliasse suurt Korea kala püüdma

Tänavu Itaalia kõrgliigas pallinud Eesti võrkpallikoondise diagonaalründaja Renee Teppan lahkub viieks päevaks koondise juurest. Põhjuseks järgmise hooaja töökoht. 

24aastane vollemees lendab Itaaliasse, et osaleda Korea võrkpalliliiga draft'is. Eestlaste jaoks eksootilises liigas on igal klubil kasutada üks leegionär. Parima mehe leidmiseks korraldatakse Monzas katsed, kus kõik pallurid pakule pannakse. Väljavalituid ootabki ees Korea liiga ning kopsakas palganumber. 

300 000 dollari suurust aastapalka hakkab treeninglaagris jahtima 30 võrkpallurit. Kuigi teoorias on kohti seitse, osutub tänavuses draft'is valituks vaid viis meest - neli diagonaali ja üks nurgaründaja. Kaks klubi otsustas juba eelnevalt oma mulluse leegionäriga lepingut pikendada. 

Ehkki rahanumber on tõepoolest peadpööritav, on Teppani jaoks tegemist hädaabiplaaniga, mis läks käiku olude sunnil. „Märtsi algusest saadik on õhus olnud palju variante. Pakkumised on olnud erinevad ja kogu aeg oli seis, et kui tuleb väga hea pakkumine, siis Koreasse ei lähe,“ selgitab vollemees. 

Kirjeldatud pakkumine küll tuli, kuid paraku pole asjaajamine liikunud soovitud kiirusega. Nii seisiski Teppan valiku ees, kas loobuda draft'ist või ikkagi kohale minna. „Sinna klubisse, kellega mul on hetkel asjad pooleli, tahaks väga minna. Et ma pole aga kusagile alla kirjutatud, oleks lisavõimalusest loobumine liiga riskantne,“ sõnab ta. 

Teisest küljest võib niimoodi aga ilma jääda soovitud Euroopa klubi pakkumisest. Kui eesti mees draft'is tõepoolest valituks osutub, on minek kindel, sest eellepingud on juba allkirjastatud. 

Koondises tema puudumisest suurt numbrit ei tehtud, sest Euroopa Kuldliiga mängud algavad alles mai teisel poolel. „Nädal aega sain koondisega trenni teha. Midagi pole parata, ma ei lähe sinna puhkama, vaid ikkagi töövestlusele,“ sõnas Teppan.

Ehkki esmapilgul võib samm Itaalia kõrgliigast Korea meistrisarja tunduda tagasiastena, siis vollemees ise nii dramaatiliselt ei suhtu: „Loogiline, et tugev liiga ja tugev klubi on esmatähtis, aga raha on ka oluline. 300 000 on ikkagi päris suur raha.“