Ott Tänak.Foto: DIEGO LIMA
WRC
6. mai 2018, 22:07

WRC-sarja juhid võivad Tänakule karuteene teha (9)

Viimastel hooaegadel on WRC-sarjas sõidetud uue generatsiooni masinatega, mis on äärmiselt võimsad. See sobib ka Ott Tänakule, kelle trump on just kiired rajalõigu ja etapid. 

Sel nädalal tulid autoralli MM-sarja juhid välja aga ideega, et autodel veidi tuure maha keerata. Nimelt soovitakse turbo õhuvõtuava kahe millimeetri võrra kitsamaks muuta ja seeläbi ka võimsust vähendada. Miks?

"Uue generatsiooni masinate suurim viga on, et need on erasõitjatele liialt kiired," kirjutab Autosport. "Muutuse järel oleks WRC-autod jälle seal, kus varem. Tahame rohkem masinaid võistlema ning näha neid ka väljaspool MM-sarja."

M-Spordi tiimiboss Malcolm Wilson toetaks muudatust kahe käega: "Me ei müü praegu ühtegi masinat. Nii et igasugune tulu toov uuendus tuleks meile kasuks, tänu sellele oleksime ka võistluses paremini konkurentsis."

Toyota boss Tommi Mäkinen nõnda elevil pole, kuid päriselt mõtet maha ei laida: "Ma ei usu, et praegused masinad ohtlikud oleks. Aga oleks tore näha WRC-autosid näiteks EMi arvestuses."

Kas ja millal uuendusteks läheb, pole praegu selge. "Arutame asja põhjalikult ning üritame parim lahenduse leida," ütles FIA rallidirektor Yves Matton.