Liverpooli fännid.Foto: PA Images / Scanpix
Meistrite liiga
7. mai 2018, 18:42

Lahked Kiievi elanikud pakuvad Meistrite liiga finaali ajal tasuta öömaja

Lahked Kiievi elanikud tulid jalgpallisõpradele appi ja pakuvad Meistrite liiga finaali ajaks enda kodudes tasuta ööbimist.

Kuivõrd hotellide ja AirBNB hinnad on 26. maiks lakke krutitud, otsustas 27aastane Viktor Kõlõmar koos sõpradega luua Facebooki grupi "Kyiv Free Couch" (eesti keeles "Tasuta diivan Kiievis").

Tööpõhimõte on lihtne. Võõrustaja kirjutab lehele, mitut inimest ta saab majutada ning soovi korral täpsustab, kumma klubi (Madridi Real või Liverpool) fänne ta oma koju ootab. 

Idee autor lausus Liverpool Echo'le, et pole suurem asi vutisõber, kuid soovib, et turistidele jääks Kiievist (ja Ukrainast) hea mulje. "Pered pakuvad fännidele kõike vajalikku infot Kiievi kohta ja kehastuvad justkui Ukraina kultuurisaadikuteks," ütles Kõlõmar.

"Meil on seda vaja, sest seoses Venemaa sõjaga on Ukraina kohta toodetud palju propagandat ja libauudiseid. Kui välismaalased näevad oma silmaga, mis elu siin elatakse ja vestlevad kohalikega, siis nad mõistavad paremini, kes me oleme ja mida me tahame."

Uudise avaldamise hetkel oli paari päeva eest loodud Facebooki grupil 1345 liiget.