Henri AnierFoto: Facebook / FC Lahti
Jalgpall
7. mai 2018, 21:18

VIDEO | Anier realiseeris Aksalu vastu võiduka penalti, Purje avas väravaarve

Soome jalgpallimeistrivõistlustel mängiti täna täisvoor, kus tegid skoori ka kaks eestlast.

Oma meeskonna sangariks kerkis koondise ja FC Lahti ründaja Henri Anier, kes realiseeris 88. minutil Mihkel Aksalu (Seinäjoki JK) vastu penalti. Too tabamus aitas Lahti koduväljakul SJK vastu 1:0 võiduni.

Nagu allolevast tipphetkede videost selgub, oli Aksalu ise ka penalti põhjustaja, kuid kaarti ta tolles olukorras ei saanud.


Kõik kolm eestlast (lisaks Anierile mängib Lahtis ka keskpoolkaitsja Artjom Dmitrijev) said kirja täismängu. Anier on hooaega resultatiivselt alustanud, tänane oli tema neljas värav kuuest matšist.

Palli udjas võrku ka Ats Purje, kelle 90+1. minuti tabamus vormistas Kuopio Palloseurale Turu Interi vastu 5:1 võidu. Purje, kelle jaoks oli tegu hooaja esimese väravaga, sekkus mängu 73. minutil.

Marko Meerits tegi hooaja esimese nullimängu, kui Vaasa Palloseura alistas 1:0 Turu Palloseura. Tõsi, eestlane on Vaasa väravat kaitsnud vaid kolmes mängus seitsmest. Paremkaitsja Hindrek Ojamaa jälgis tänast lahingut Vaasa pingilt.  

Marek Kaljumäe ja Maksim Lipini tööandja PS Kemi jäi koduplatsil 1:2 alla tiitlikaitsjale HJK-le. Kaljumäe müttas kõik 90 minutit, Lipin sekkus 90. minutil.

Tabeliseis: