Luka Doncic pärast Ateena Panathinaikose vastu visatud veerandfinaalseeria otsustavat korvi.Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
8. mai 2018, 14:48

Euroliiga tõusev täht? Loomulikult Luka Doncic, kes muu!

Korvpalli Euroliiga nimetas tänavuse hooaja tõusva tähe auhinna saaja ning see oli põhimõtteliselt juba enne hooaja algust selge - Luka Doncic, kes muu!

Eelmisel aastal koos Goran Dragiciga Sloveenia koondise Euroopa meistriks vedanud Doncic sai ka Madridi Realis ootamatult liidrirolli, sest senine suurim staar Sergio Llull pidi raske vigastuse tõttu jätma suurema osa hooajast vahele. Ja Doncic sai sellega rohkem kui hästi hakkama.

Tema efektiivsusnäitaja 21,8 mängus on terve Euroliiga parim, samuti 40-minuti-arvestuse näitaja 33,9. Talvel 19aastaseks saanud noormees asub korviküttide edetabelis 16,1 punktiga neljandal, korvisöötude osas 4,4ga 12., vaheltlõigetes 1,2ga 11. kohal. Eriti hästi kukkus välja hooaja algus: Doncic valiti oktoobri MVPks, sama tiitli pälvis ta ka neljas mänguvoorus. Ta on Reali aidanud meeskonda räsinud vigastustelainele vaatamata Final Fouri.

Tõusva tähe auhinnale saavad kandideerida mängijad, kes on hooajaalguse aasta 1. juulil kõige enam 22aastased. Doncic pälvis sama autasu ka eelmisel hooajal ja võiks sellele pretendeerida veel kolmel järgmisel, kuid suvel siirdub ta ilmselt NBAsse.