Tartu Ülikool vs Rapla poolfinaali 3. mäng.Foto: Reigo Teervalt
Korvpall
8. mai 2018, 20:57

FOTOD | Finaali pääsenud Tartu maksis Raplale kätte, aga kaotas Rootsi koljati (2)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alistas Eesti meistriliiga poolfinaali kolmandas mängus kodus Rapla 75:64 ja pääses 3:0 seeriavõiduga finaali. Mullu just Raplale alla jäänud ja pronksiga leppinud Tartu kohtub kullamatšis Kalev/Cramoga.

Tartu resultatiivseim oli Steven Cook 16 punktiga, temalt ka 11 lauapalli. Rapla poolelt vastas Dominique Hawkins 14 punkti, 9 lauapalli ja 11 resultatiivse sööduga. 

1. veerand: Kodumeeskond juhtis Rapla vastu 15:13. Esimesed viis ja pool minutit möödusid ilma ühegi mänguseisakuta ja korvidevaeselt - selleks hetkeks juhtis Rapla veel 8:4. Siis õnnestus Tartul pall rootslasest keskmängijale Carl Engströmile anda ja hoolimata pudistamisest suutis ta Tartu ette viia. Tartlaste visked olid 10 minuti järel 22st 6, aga selle eest nopiti 10 ründelauapalli.

2. veerand: Poolajaks oli seis 28:28 viigis. Mäng nägi esimese 20 minuti jooksul välja nagu hooajaeelne kohtumine. Rapla esines isegi enam-vähem võimetekohaselt, aga Tartu ei saanud absoluutselt palle sisse. Isegi väljamängitud kohtadelt sooritatud visked tabasid napilt rõngast. Tartu visked väljakult on 41st 12 (29 protsenti), Raplal 23st 8 (34 protsenti). Ründelauad aga Tartule 16:3.

3. veerand: Tartu juhtis Rapla vastu 48:43, aga nende 217 cm pikkune keskmängija Carl Engström sai veerandi keskel põlve pihta paugu ja läks koos jääkotiga pingile. Tema kaotus oleks tartlastele eriti suur löök, sest põlvevigastusega on audis ka Kristjan Kitsing.

Carl Engström (nr 35). Foto: Reigo Teervalt

4. veerand: Lõpuks said Janar Talts ja Vytenis Cizauskas mõne kolmese sisse. Hästi tegutses ka Steven Cook, kes tegi kaks olulist vaheltlõiget ja võttis kogu mängu peale 9 ründelauda. Kuus minutit enne lõppu juhtis Tartu 60:50. Rapla vähendas minut enne lõppu vahe viiele punktile, aga siis surus Talts palli võimsalt korvi ja külaliste lootused kustusid.

Nelja võiduni peetav finaalseeria algab 15. mail Tallinnas. Rapla kohtub päev varem algavas pronksiseerias Pärnuga.