Janar Talts (mustas keskel).Foto: Reigo Teervalt
Korvpall
8. mai 2018, 22:27

Rapla vastu 33 minutit rassinud Talts: ei tea, kas Priit Vene jagab minuteid vanuse järgi... (1)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alistas Eesti meistriliiga poolfinaali kolmandas mängus kodus Rapla 75:64 ja pääses 3:0 seeriavõiduga finaali. Mullu just Raplale alla jäänud ja pronksiga leppinud Tartu kohtub kullamatšis Kalev/Cramoga.

Priit Vene hoolealused ei võitnud poolfinaalis ühtegi kohtumist kergelt, teisalt ei tundunud kordagi, et Rapla võiks seeriast tõelise põnevusetenduse teha.

Näiliselt sama valemi järgi kulges ka tänane mäng. Mõlemad meeskonnad olid kolm veerandaega suures hädas kolmeste tabamisega, aga siis sopsasid Janar Talts ning Vytenis Cizauskas mõned sisse ja vahe kärises 10 punkti peale.

„Kolmestega tavaliselt mänge muidugi ei võideta. Saime kõik käima: Julius (Kazakauskas) ja Steven (Cook) olid lauas. Kõik võitlesid. Sellised väikesed asjad panevad vastased surve alla. Isegi kui on halb viskepäev, siis alt mõne ikka sisse saad,“ rääkis kodumeeskonna kasuks 14 punkti ja 12 lauapalli toonud Talts.

Kaksikduubli tegi ka Cook (16 punkti ja 12 lauapalli, sealhulgas 9 ründelauast!). Rapla poolelt vastas Dominique Hawkins 14 punkti, 9 lauapalli ja 11 resultatiivse sööduga.

Ent kõik pole tartlaste jaoks siiski roosiline. Kolmanda veerandi keskel sai 217 cm pikkune rootslane Carl Engström põlve pihta paugu ja mängu enam ei sekkunudki. Poolfinaali jättis vigastuse tõttu vahele teine pikkade osakonna liige Kristjan Kitsing, aga tema peaks kullaseeriaks saadaval olema.

33 minutit platsil rassinud Talts tunnistas, et enne mänge Kalev/Cramoga tuleb korralikult välja puhata. „Viimastes mängudes ongi suur koormus olnud. Ei tea, kas Priit (Vene) annab vanuse järgi minuteid, või milles asi. Aga arusaadav, Kitsing oli ju väljas,“ naeris 35aastane koondislane.

Nelja võiduni peetav finaalseeria algab 15. mail Tallinnas. Rapla kohtub päev varem algavas pronksiseerias Pärnuga.