Anett Kontaveit.Foto: AP/Scanpix
Tennis
9. mai 2018, 20:47

Anett Kontaveit pärast rasket kaotust: kahju, aga kokkuvõttes olen Madridi turniiriga rahul

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 29.) kaotas Madridi WTA-turniiri kaheksandikfinaalis tugevale tšehhitarile Petra Kvitovale (WTA 10.) 7:6(4), 3:6, 3:6.

Eilses teise ringi matšis alistas Kontaveit valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 58.) 6:2, 4:6, 6:2, aga tänane matš oli oodatult kõrgema klassiga.

"Arvan, et mina mängisin kindlasti paremni kui eile. Vastane oli kindlasti tugevam kui eile. Mäng ise oli parem. Eilsest ma erilist väsimust ei tundnud, aga energiat oleks võinud pisut rohkem olla. Ent selle taha midagi ei jäänud," võttis Kontaveit kohtumise Kvitovaga kokku.

Kõik setid algasid ühesuguse mustriga - Kvitova murdis kiirelt Kontaveidi servigeimi. Settide lõppudes suutis eestlanna aga tagasi mängu tulla. "Kõige rohkem oli võib-olla kahju kolmandast setist. Alguses ta murdis mind ära, aga mul oli neli murdepalli. Kahjuks ei suutnud mängu tagasi tulla," rääkis ta telefonivestluses Eesti ajakirjanikega.

Kvitova vastu mängimisest olid Kontaveidil pisut valusad mälestused, sest 2017. aastal alistus ta Cincinnatis tšehhitarile samuti kolmes setis. Siis suutis Kontaveit avaseti võita koguni 6:1.

Kokkuvõttes jäi rahule

"Täna oli mõlemalt poolt mitu korda parem mäng. Kvitova servis väga hästi ja üldiselt oli ka kvaliteet palju parem," võrdles ta kahte heitlust.

Kokkuvõttes jäi Kontaveidil siiski Madridi turniirist hea tunne sisse. "Jälle kaks head võitu ja üks väga napp kaotus esikümnemängijale. Ma ei näe, miks ei peaks rahul olema."

Täna pidi eestlanna kolmesetilises lahingus alla vanduma, aga üldiselt on ta viimasel kahel turniiril suutnud pikki mänge aina enam enda kasuks pöörata. Millest see tuleb? "Füüsiliselt olen kindlasti edasi läinud. Olen viimasel ajal rahulikumalt mänginud. Olen vähem tulemuse peale mõelnud ja rohkem selle peale, mida ise tegema peaks," vastas ta.

Uues WTA edetabelis tõuseb Kontaveit suure tõenäosusega 26. positsioonile. Varem on ta parimal juhul olnud 27. kohal.

Järgmisel nädalal teeb Kontaveit kaasa tugeval Rooma turniiril.