Joonas Järveläinen.Foto: Robin Roots
Korvpall
10. mai 2018, 15:33

Eesti 3x3 koondisega liitunud Järveläinen: ma pole ala fänn, aga see on ainukordne võimalus

Eesti 3x3 korvpallikoondisesse valitud Joonas Järveläinen lõpetas karjääri esimese täispika välishooaja. 202 cm pikkune ääremängija kuulus Suurbritannia kõrgliiga satsi Plymouth Raidersi ridadesse ja sai 12 meeskonna hulgas 10. koha.

27aastane Järveläinen oli meeskonna paremuselt neljas skooritegija. Keskmiselt 24,2 minutiga viskas ta 14,2 punkti, võttis 5,7 lauapalli ja andis 1,8 resultatiivset söötu. Varem polnud ükski eestlane sealses kõrgliigas mänginud.

"Kellelgi polnud eriti aimu, mis Suurbritannia liigas toimub. Mul oli võimalus esimesena näha, kuidas seal asjad käivad. See oli kohe põnev ja kutsuv asi. Mida mul kahetseda oleks olnud? Isiklikus plaanis võib ka rahule jääda," rääkis ta Õhtulehele.

Kas Järveläinen soovitaks ka teistel saareriigis õnne proovida? "Kui on võimalus Suurbritannia liiga asemel USA ülikooli minna, siis ma soovitaks ülikooli. Aga kui on vaja esimest väliskogemust, siis miks mitte."

Enne uuele saalikorvpalli hooajale mõtlemist sõidab Järveläinen koos Maik-Kalev Kotsari, Jaan Puideti ja Martin Dorbekiga Filipiinidele 3x3 korvpalli MMile.

"Ma ei saa öelda, et ma oleks suur 3x3 korvpalli fänn, aga see on ainukordne šanss. Võimalus MMile minna võiks olla iga sportlase unistus või eesmärk. Ükskõik, mis alal. Kui (3x3 koondise treener) Siim Raudla mind kutsus, siis ei pidanud pikalt kahtlema. Usun, et sõna "kogemus" käib kõigi koondise liikmete huulilt läbi. Seetõttu oligi tegu lihtsa otsusega," ütles Järveläinen. 

***

Järveläinen tuli Plymouthist Eestisse autoga. Subaru Impreza WRXi roolis sõitis ta kaheksa riigi pinnal maha 2000 miili ehk üle 3200 km.