Saaremaa võrkpalliklubi krooniti Eesti meistriks, hõbemedalid rändavad Tartusse.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
10. mai 2018, 20:54

GALERII | TŠEMPION! Uniselt alustanud Saaremaa krooniti Eesti meistriks

Eesti võrkpallimaastikul tänavu debüteerinud Saaremaa võrkpalliklubi jaoks kujunes esimene tegutsemisaasta erakordselt edukaks. Tänase 3:1 (22:25, 25:16, 25:23, 25:20) võiduga Tartu üle saadi Eesti karika ning Balti liiga võitjatrofee kõrvale ka Eesti meistritiitel. 

Esimene geim

Saaremaa eksis esimesel seitsmel pallingul lausa neli korda ning Tartu pääses mõtlemisajale 8:6 eduseisus. Seejärel algas aga tartlaste ründesõu ning edukate rünnakute tulemusena särasid peagi tablool nende 15:8 juhtnumbrid. 

Siis hakkas servil eksima ka Tartu ning lubas Saaremaa kahe punkti kaugusele (21:23), kuid avageimi kuulutasid lõppenuks geimis kaheksa punkti toonud Curtis Stockton ning Mart Naaberi temporünnak. 

Teine geim

Kohe geimi alguses hakkas Saaremaa rohkem otsima diagonaalil tegutsevat Siim Põlluäärt ning õigustatult. Saarlased pääsesid geimis koguni 13:8 ette. Tartu pääses taas kahe punkti peale (13:11), kuid siis lükkas Urmas Tali Hindrek Pulga näol sisse teise käigu ning purjetas 25:16 geimivõiduni. 

Kolmas geim

Tartlased olid kui ümber sündinud ning Meelis Kivisilla vedamisel mängiti endale soliidne 8:4 algedu sisse. Mitmepunktilist edu nautis Tartu kuni seisuni 13:9, mil Pulk lammutama asus ning Saarema ühtäkki 17:16 ette viis. 

Geimi lõpus suutis Tartu küll ära kaitsta kaks geimpalli, kuid kolmandale vaatusele pani punkti Pulk, kes kogus geimis 13 (!) punkti. 

Neljas geim

Selg vastu seina jäänud Tartu ei teinud neljandas geimis oma elu kergeks. Kohe alguses eksiti kaks korda servil ning samamoodi kippusid rünnakutel pallid pikaks minema. Nii leidsidki tartlased ennast 5:9 kaotusseisust. 

Visalt võideldes jõuti küll saarlastest ühe punkti kaugusele (11:12), kuid seejärel näitasid ennast Saaremaa keskblokeerijad, kes Tartu rünnakukoridorid sulgesid ning 8:3 vahespurdiga 20:14 ette pääsesid. 

Geimi, mängu ning ühtlasi finaalseeria lõpetas Helar Jala rünnak. 

Saaremaa resultatiivseim oli täna 21 punkti toonud Hindrek Pulk (rünnak 50%). Tartu parim oli Curtis Stockton 18 punktiga.