Inimesed
11. mai 2018, 10:00

STAARIGA TRENNI | Gertu Pabbo: ma ei ole väga kõva trennitegija, kolm-neli korda käin nädalas

„Staariga trenni“ on Õhtulehe trennisaade, kus – nagu nimigi ütleb – minnakse staariga trenni. Esimeseks külaliseks on superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud lauljatar Gertu Pabbo, kellega proovisime, mis imeloom on Fitbox. Võib etteruttavalt öelda, et see võttis meid ikka korralikult läbi.

„Ma ei ütleks, et ma nüüd väga kõva trennitegija olen, aga vahepeal käin ikka trennis – kolm või neli korda nädalas –, et oleks energiat. Ma ei taha üle pingutada,“ räägib lauljatar Gertu Pabbo oma trennirutiinist.

Gertu eelistab erinevaid rühmatreeninguid. „Üksi ei meeldi mulle väga teha. Rühmatrennis saad ikka higi voolama ja treenerid ergutavad kaasa,“ sõnab ta. Gertu on proovinud erinevaid trenne, kuid on truuks jäänud treeningule nimega Nike Training Club, kus treenitakse vastupidavust, jõudu ja liikuvust ehk tegu on üldkehalise treeninguga. „Lisaks meeldib mulle ka kõht-selg-tuhar. Pärast seda ikka tunned järgmisel päeval, et on trennis käidud,“ muigab Gertu.

Gertu Pabboga trennis Foto: Jörgen Norkroos

Pabbo räägib, et ta käis noorena kergejõustikutrennides ning isegi jooksuvõistlustel. „Aga ma arvan, et maakondlikel võistlustel on pea igaüks osalenud. Ma pigem väga sportlik ei olnud. Mida vanemaks olen saanud, seda rohkem olen hakanud enda eest hoolitsema. Energiat on ka rohkem.“

Nii jäidki jooksuvõistlused pigem harrastussportlase tasemele. „Ma nüüd nii hea ka ei olnud. Muidu oleksin ilmselt praegu sportlane,“ sõnab ta. Gertule peale vaadates võiks pakkuda küll, et tegu on sportlasega.

Kas Gertu lisaks trennitegemisele ka oma toitumist jälgib? „Ma nüüd väga endale midagi ei keela – kui millegi järgi ikka isu on, siis ma seda ka söön. Seepärast teen trenni ka. Aga eks ma jälgin ikka, tahan tervislikult toituda. Hea on enda eest hoolitseda,“ sõnab ta.

Toitumiskava lauljatar omale tellinud pole ja sööb tervislikult pigem omast tarkusest. „Eks ma olen selle kohta lugenud ka.“ Ka pole tal mingit kindlat rutiini, millal süüa. „Mõnikord ei jõua päeva jooksul süüa. Kuna ma olen suurema osa ajast koolis, siis ongi nii, et sööd hommikul ja õhtul. Muidugi ei ole see hea. Väga halb on, kui sööd hommikul ja alles õhtul suure portsu,“ tõdeb ta ja katsub end parandada.

Gertu Pabboga trennis Foto: Jörgen Norkroos

Muusikalises plaanis kuulsime Gertust viimati 2016. aastal, kui ta „Eesti laulul“ osales. „Ma tegin vahepeal väikese pausi, jah. Tundsin, et tahan natuke mõelda ja varsti on midagi jälle tulekul,“ poetab ta kavalalt ja paljastab, et peagi peaks ilmavalgust nägema üks tempokas lugu, mis sündinud koostöös Hugo-Martin Maasikaga.

„Ma arvan, et see lugu on selline, mida minult ei oodata.“ Laul on ingliskeelne, kuid plaaditegemise plaane Gertul hetkel pole. Üks asi korraga. Siiski pole ta laulmist vahepeal täiesti jätnud. „Kontserte olen ikka andnud, näiteks detsember oli päris tihe. Õnneks mind ära ei ole unustatud. Laulmist ma kindlasti ei jäta, sest muusika on mul ikka südames.“

Oma osa oli muusikapausis ka ülikooliõpingutel. Nimelt õpib Gertu Balti filmi- ja meediakoolis integreeritud kunsti, muusika ja multimeedia erialal ja on sellele väga pühendunud. „Kooliga läheb väga hästi, teine kursus. Natuke kardan ka järgmist aastat, päris raske saab olema, kuid usun, et saan hakkama.“

Kindlasti plaanib ta edasi minna ka magistriõppesse, sest bakalaureuseõpe annab hea põhja, kuid Gertu tahab end veel täiendada. Mida tema eriala endast üldse kujutab? Meil on muusikaline pool, pedagoogika, solfedžo ja muu ning tegeleme ka multimeediaga – intervjuude filmimine, monteerimine, pilditöötlus. Oleme näiteks teinud animatsioonidele muusikalist tausta.“