Egert Haller. Foto: Martin Ahven
Korvpall
11. mai 2018, 00:05

Miks hästi alustanud Valga kehvasti lõpetas?

Tänavuse korvpallihooaja alguses tõusis komeedina tippu Valga-Valka meeskond. Kaheksast esimesest mängust kaotati vaid üks ning liigatabelis püsiti kõrgel. Aasta teine pool aga nõnda särav ei olnud ning piirilinna meeskonna laeks jäi veerandfinaal.

Oma esimese täispikahooaja kirja saanud ja korralikult korvpallikaardile kerkinud Egert Halleri sõnutsi jättis Roberts Freimanise lahkumine (jaanuari alguses) meeskonda augu, mida ei suudetutki kinni lappida.

„Kõik alla poolfinaali on pettumus,“ tunnistas tagamängija. „Juba hooaja alguses oli koosolekutel juttu, et kui pärast 8-1 algust pole lõpuks tulemust näidata, ei huvita see kedagi. Nii läkski.“

Ta jätkas: „Kahjuks jäi Freimanisest auk sisse. Temast on räägitud küllalt, aga ta sobis meie võistkonda nagu rusikas silmaauku. Hea liider, kes palju ei räägi, aga näitab ette. Ta oli esimesena saalis, lahkus viimasena. Liider, kellele alt üles vaadata.“

Just heast eeskujust hooaja teises pooles puudu jäigi. Mitte ainult palliplatsil, vaid ka selle kõrval. Väga emotsionaalse satsina tuntud Valga vajanuks teatud hetkedel mõistlikumaid otsuseid.

„Meie mängijad on küllaltki emotsionaalsed ja keevad mõnikord üle. Teatud hetkedel oleks hea, kui treener suudaks mängijaid rahustad ja külma pead hoida. Eriti siis, kui otsene liider on väljakult puudu,“ vihjas Haller noore peatreener Kristaps Zeidsi keevalisusele, kuid lisas, et ühtegi heidet tal juhendajale pole.

23aastane mängumees tegi isiklikus plaanis karjääri parima aasta. Kirja läks esimene täispikk hooaeg, kuhjaga mänguminuteid ja keskmine punktisaak 10 ringi.  

„Suutsin enda ja treeneri ootused enam-vähem täita,“ võttis Haller hooaja kokku. „Alati on arenguruumi ja loodad endalt enamat. Aga kui oleksin enne hooaja algust öelnud, et tahan keskmiselt 15 punkti visata, oleksin inimestele ilmselt totakana tundunud.“

Suvel ootab teda ees kõva trenn ja töötamine oma nõrkuste kallal. Juuni alguses avaneb võimalus end proovile panna NBAs põgusalt kätt proovinud pallurite ja teiste talendikate ameeriklaste vahel. Lisaks saab Haller harjutada koos väga heal tasemel lätlasega, kelle nime ta veel avaldama ei soostunud.

„Arvan, et mul oleks sobiv teha veel üks hooaeg jõukohases meeskonnas. Seal, kus saan mänguaega. Mul oleks mängukogemust ja tunnetust vaja, et uuele tasemele tõusta,“ tutvustas Haller lähemaid plaane.

Õhtulehe korvpallisaade „Viies veerandaeg“ on eetris igal nädalal ning seda saab kuulata endale sobival ajal Soundcloudist, iTunesist või Õhtulehe spordiveebist sport.ohtuleht.ee.