Kaia Kanepi.Foto: PAUL CROCK
Tennis
12. mai 2018, 12:54

Nigelalt alustanud Kaia Kanepi näitas Roomas võimu (4)

Kõrgetasemelisel Rooma WTA-turniiril pääses Kaia Kanepi (WTA 60.) alustuseks väikse ehmatusega. Nigela avaseti järel alistas ta kvalifikatsiooni esimeses ringis Sofia Kenini (WTA 90.) 2:6, 6:2, 6:2.

Alguses näitas Moskvas sündinud ameeriklanna kindlamat mängu ning seisul 2:1 õnnestus tal Kanepi servigeim murda. Eestlannal oli hea võimalus samaga vastata, kuid veidi jäi puudu. Seti lõpp kuulus juba kindlalt Keninile. 

Teine vaatus erines esimesest nagu öö ja päev. Kanepi hoidis alustuseks oma servi, murdis kahel korral vastase pallingu ning pääses 4:1 juhtima. Sealt Kenin enam ei toibunudki ning eestlanna võttis omakorda veenva setivõidu. 

Oma mängu leidnud Kanepi ei jätnud midagi juhuse hooleks. Ta murdis taas kahel korral vastase pallingu ning pääses 4:0 juhtima. Keninil enam vastus polnud ning eestlanna kindlustas lõppkokkuvõttes kindla mänguvõidu. 

32aastane Kanepi ja 19aastane Kenin polnud omavahel varem kohtunud. Ameeriklanna auhinnakapis on kolm ITFi karikat, kuid mitte ainsatki WTA-turniiri tiitlit.

Kanepi jääb nüüd ootama vastast paarist Katerina Siniakova (WTA 51.) - Christina McHale (WTA 87.). Põhitabelisse pääsemiseks on vaja alistada kokku kaks vastast.