Jenissei lahkus Kalevi spordihallist kaotusega.Foto: Martin Ahven
Korvpall
12. mai 2018, 13:53

KLAAR! Kalev/Cramo pääses üle noatera Ühisliiga viimasest kohast

Korvpalli Ühisliiga viimases voorus jäi Krassnojarski Jenissei koduväljakul pingelises matšis 84:89 alla Moskva Himkile, mis tähendab neile hooaja kokkuvõttes viimast kohta.

Kummalise stsenaariumiga kohtumises alustas paremini mitmete põhitegijateta, sealjuures Aleksei Švedita, mänginud Himki. Avaveerand võidetigi 28:21. Järgmised 20 minutit kuulusid aga kindlalt Jenissele ning viimaseks neljandikuks olid nemad omakorda 11 punktiga juhtimas. 

Olukord aga muutus taas, sest veidi vähem kui viis minutit enne matši lõppu pääses Himki juhtima. Viiepunktiline edu sulas aga kärmelt ning kui lõpuvilest lahutas 1.30, olid jällegi võõrustajad peal 84:80. Külalised suutsid siiski külma närvi näidata ja viimase minutiga kohtumise enda kasuks kallutada.

Ühtlasi lõpetas tabeli põhja kuuluv Jenissei hooaja 6 võidu ja 18 kaotusega. Täpselt sama saldo oli ka Kalev/Cramol, kuid omavahelisete mängude edu päästab eestlastele viimase koha.

Himki saagiks jäi põhiturniirilt 13 võitu ja 11 kaotust, mis andis kuuenda koha. Veerandfinaalis tuleb vastamisi minna Krasodari Lokomotiv Kubaniga.