Jürgen Klopp.Foto: GLYN KIRK
Jalgpall
12. mai 2018, 15:57

Klopp tähtsa lahingu eel: jalgpallis võib kõike juhtuda, aga anname parima, et Meistrite liigasse jõuda

Homme õhtul tõmmatakse joon alla Inglismaa jalgpalli kõrgliiga hooajale. Kuigi kaks paremat on juba selged, käib nende seljataga tihe võitlus. 

Väga palju on veel mängus Ragna Klavani koduklubi Liverpooli jaoks. Praegu hoitakse liigatabelis neljandat kohta, kuid Londoni Chelsea jääb maha vaid kahe punktiga. Esinelikusse tulek on Inglismaa liigas aga kullahinnaga, sest just nii palju meeskondi saab võidelda Meistrite liigas. 

Kui Liverpool homme koduväljakul Brightoni võidab, on nende jaoks asjad selged. Olenevalt Tottenhami ja Leicesteri tulemusest oleks nende lõppkoht kolmas või neljas. Neljandaks tulemiseks piisaks ilmselt ka viigist. Kuigi vastane ei kuulu tippseltskonda, usub peatreener Klopp, et tuleb raske lahing.

"Jalgpallis võib igasuguseid asju juhtuda, aga meie üritame asjad enda kasuks pöörata. Anname endast kõik, et ka järgmisel aastal Meistrite liigas mängida," ütles Klopp pressikonverentsil. "Peame olema täielikult keskendunud kogu kohtumise. Peame taaskord hea partii tegema." 

Veel mõni voor tagasi oli Liverpool kindlalt esinelikus. Viimasest neljast mängust on vaid üks, kahest on korjatud vaid üks viimasest kolmest matšist on teeninud vaid kaks punkti. Klopi sõnutsi ei ole kaotatud punktide taganutmisest kasu ning tuleb keskenduda tulevasele lahingule. 

Kogu 38. voor peetakse homme algusega kell 17. Liverpooli lähikonkurentidest sõidab Chelsea külla Newcastle´ile ja Tottenham võõrustab Leicesteri. Tabeli tipus on asjad juba selged: meistriks krooniti Manchester City, teise koha teenis Manchester United. 

Kui Liverpooli jaoks peakski lahti rulluma kõige õnnetum stsenaarium ja nelja seast välja langetaks, jääb neile veel üks õlekõrs. Nimelt kohtutakse 26. mail Meistrite liiga finaalis Madridi Realiga. Võitja kindlustab endale samas sarjas koha ka tulevaks hooajaks. 

Tabeliseis viimase vooru eel: