Ralf Aron.
Auto-Moto uudised
13. mai 2018, 19:10

SUPER! Ralf Aron jättis Prantsusmaal konkurendid seljataha

Pau tänavaringrajal sõideti Euroopa F3 võistlussarja esimene etapp, kus kolmandas sõidus näitas kiireimat aega Prema vormelit rooliv Ralf Aron. 

Kolmandas sõidus ületas Aron finisijoone esimesena, edestades teisena lõpetanud Enaam Ahmedi 1,051 ning kolmandana finišeerinud Jehan Daruvalat 2,130 sekundiga. Jüri Vips (Motopark) sai 12. koha. 

Siiski ei saa Aron nautida täit võidurõõmu. Tiheda vihmasaju tõttu katkestati kolmas sõit enne poole distantsi läbimist, mistõttu jagati välja vaid pooled punktid. 

Aroni nädalavahetuse kogusaldoks jäi seega 2., 8. ning 1. koht. Jüri Vips sai hooaja avavõistlusel 10., 17. ning 12. koha.

Jüri Vips: "Tegelikult oli mul kiirus päris hea, aga võib-olla tekkis enesekindlus isegi liiga kiiresti. Sõitsingi esimeses kvalifikatsioonis korraks äärekivisse ja pidin boksis käima. Ja teises kvalifikatsioonis sõitsin märjal rajal seina ja head aega ei saanudki. Väikesed vead rikkusidki terve nädalavahetuse. Pau rajal on keeruline mööda saada ja kuiva ilmaga saab kohta parandada vaid hea stardiga. Kaks esimest sõitu sõitsime kuivaga, ja kolmandas vihmaga toimunud sõidus oli kiirus hea, aga see sõit kahjuks katkestati."

Euroopa F3 sari jätkub juuni esimesel nädalavahetusel Ungaris, Hungaroringil. Oktoobrini kestev sari koosneb tervikuna 30 võidusõidust (kümnel eri ringrajal sõidetakse nädalavahetuse jooksul kolm korda). 

MM-sarja üldseis:
1. Sacha Fenestraz 37 punkti
2. Ralf Aron 34,5
3. Enaam Ahmed
4. Guanyu Zhou
5. Marcus Armstrong
6. Alex Palou
...
16. Jüri Vips 1