Üks võimalikest vastastest, kelle kvalifikatsiooni läbinud Kaia Kanepi (paremal) võib järgmiseks vastaseks saada, on Carla Suarez Navarro.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
13. mai 2018, 14:08

Kaia Kanepi jõudis Roomas põhiturniirile! (7)

Kaia Kanepi jätkab häid esitusi, ta alistas Rooma tenniseturniiri kvalifikatsiooni teises ringis tšehhitari Katerina Siniakova 6:3, 3:6, 6:3 ja pääses põhiturniirile.

Kanepi juhtis otsustavas setis juba 5:1, kuid andis siis kaks geimi ära. Tasavägine oli ka seti üheksas geim, mis tal aga lõpuks võita õnnestus. Mängu kolme viimase geimi peale kokku teenis eestlanna viis matšpalli, realiseerida õnnestus neist mõistagi alles viimane.

Kanepi asub maailma edetabelis 60., Siniakova 51. kohal. Põhitabelisse mahub 56 naist, kaheksa esimesena asetatut on avaringis vabad. Kvalifikatsioonist pääseb edasi üheksa mängijat (tavapäraselt peaks olema kaheksa, kuid ilmselt on keegi loobunud ja üks koht läheb ühele "õnnelikule kaotajale").

Kvalifikatsiooni läbinuid ootab põhitabelis erinev saatus. Eeldatavalt raskeim võimalik vastane on 14. asetusega venelanna Darja Kassatkina. Samas saab kaks mängijat astuda vastu võistlusele vabapääsmega pääsenud itaallannadele, lisaks läheb kaks kvalifikatsioonist alustanut kokku ka omavahel. Üks võimalik vastane on ka hispaanlanna Carla Suarez Navarro, kellega Kanepi kohtus jaanuaris Austraalia lahtistel.

Homme maailma edetabelis karjääri kõrgeimale, 26. kohale tõusev Anett Kontaveit peab aga kohe astuma vastu 13. asetusega ameeriklannale Coco Vandeweghele.