Kuus päeva tagasi: kaaslased aitavad viga saanud Carl Engströmi (nr 35) väljakult ära.Foto: Reigo Teervalt
Korvpall
14. mai 2018, 17:13

Tartu abitreener Kandimaa: Engström ei saa homme mängida, Kitsing ilmselt proovib (2)

Homme algava Eesti korvpalliliiga finaalseeria eel on mõlemal osalisel küll mitu mängijat vigastusega rivist väljas, kuid valusamalt lööb see Tartu Ülikooli kui BC Kalev/Cramot. Milline on tartlaste hetkeseis?

"Üsna segane," tõdes abitreener Toomas Kandimaa. Poolfinaalseeriast jäi eemale põlve külgsidemeid venitanud Kristjan Kitsing, tolle seeria viimases mängus sai viga Carl Engström. Probleem peitub asjaolus, et mõlemad on eesliinimehed, lisaks on Tartul kogenud mängumeeste arv Kalevi omast väiksem.

"Engströmi põlvepauk on tõsine, ta pole pärast seda saanud harjutada. Samuti tegi ta kukkudes häda vasaku käe randmele. Praegu me temaga teisipäevase mängu osas ei arvesta," avaldas Kandimaa.

"Küll on aga tasapisi hakanud treenima Kitsing. Elame päeva korraga ja loodame tema puhul parimat. Otsustame tema osalemise ilmselt mängupäeval. Võimalik, et ta proovib mängida ja vaatab, kuidas enesetunne on."

Kui nii Kitsing kui ja Engström jäävad kõrvale, langeb väga suur koormus 35aastasele Janar Taltsile. Sel juhul peavad Tartu treenerid rotatsiooni ümber mängima ja mõnegi lühema mehe lükkama "number nelja" kohale.

Finaali esimene mäng algab homme kell 19 Rocca al Mare suurhallis.