Anett Kontaveit mängis täna võimsalt.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
14. mai 2018, 21:55

Kontaveit tegi maailma edetabeli 16. naise pihuks ja põrmuks (16)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 26. ) surus Rooma WTA turniiri avaringis ameeriklanna Coco Vandeweghe (WTA 16.) põlvili tulemusega 6:1, 6:1. Kohtumine kestis vaid 55 minutit.

Kontaveit alustas matši suurepäraselt ja võitis kolm esimest geimi (kaks servi, üks murrang). Seejärel sai Vandeweghe oma servi kätte, kuid see oli ka kõik. Järgmised kolm geimi kuulusid rohkem või vähem kindlalt taas eestlannale, kes tegi terve seti jooksul vaid kaks lihtviga Vandeweghe üheksa vastu. Esimene sett 21 minutiga 6:1 Kontaveidile.

Teine sett algas Vandeweghe jaoks lubavat: ta kaitses esmalt oma servi ja jõudis teises geimis murdepallini, ent ei suutnud seda realiseerida. Sinna otsa kaotas ameeriklanna ka oma servi ning loopis vihaga reketit (2:1 Anetile).

Tundub, et see oli ka Vandeweghe jaoks murdepunkt. Järgmised kaks geimi võitis Kontaveit kuivalt (4:1), misjärel lubas ameeriklannale topeltveaga ühe punkti, ent ei enamat (5:1). 54 minutit pärast avaservi sai Kontaveit esimese matšpalli ja realiseeris selle kaunilt väljaku nurka. Ka teine sett 6:1 eestlannale.

Statistika (Kontaveit - Vandeweghe):

Kontaveit ja Vandeweghe olid enne tänast kohtunud vaid korra: möödunud aasta Madridi WTA turniiri avaringis võitis ameeriklanna 6:4, 7:6 (7).

Kontaveit kohtub ülehomme teises ringis venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 39.) või sloveenlanna Polona Hercogiga (WTA 62.), kes võitlevad homme.

Muide, eestlanna 2018. aasta saldo esi20 mängijate vastu on 5:2 tema kasuks. Kaotused on tulnud vaid hilisematele turniirivõitjatele.