Soome hokikoondis.Foto: JOE KLAMAR
Jäähoki
15. mai 2018, 16:25

JÄÄHOKI MM: Soome küttis USA-le sauna ja võitis alagrupi

Taanis Kopenhaagenis peetaval jäähoki MMil lõppeb täna alagrupiturniir. Soome alistas 6:2 USA ning kindlustas B-grupi esikoha. 

Soomlased tegid mängu ära kahe kolmandikuga. Esimesel neist visati kaks väravat, mõlemad läksid Sebastian Aho kontosse ning teisel lisas Mikko Rantanen veel ühe. Meie põhjanaabrid pääsesid viimase perioodi hakul ka 4:0 ette, täpne oli Marko Anttila.

Seejärel jõudsid sihile ka jänkid, kui kümmekond minutit enne matši lõppu oli täpne Patrick Kane. Soomel oli aga vastus Kasperi Kapaneni näol kiiresti olemas. USA jõudis veel korra sihile, kuid lõppseisu 6:2 vormistas kolmanda värava visanud Aho, kes suunas litri tühja võrku. 

Soome lõpetas alagrupiturniiri viie võidu ja kahe kaotusega, mis andis 16 silma. USA kogus täpselt sama punktisumma, kuid omavaheline mäng annab edu soomlastele. 

B-grupis peetakse täna veel kaks mängu. Kanada kohtub Saksamaaga, kelle edasipääsu lootus on juba kadunud. Õhtu põnevusduellis lähevad vastamisi Taani ja Läti, matši võitja pääseb veerandfinaali. 

A-grupi päeva esimeses lahingus alistas Šveits 5:1 Prantsusmaa. Ühtlasi kindlustasid šveitslased alagrupis neljanda koha ja pääsu veerandfinaali. 

Täna õhtul lähevad veel vastamisi Valgevene - Slovakkia ja Venemaa - Rootsi. Kusjuures rootslased on siiani ainuke kaotuseta meeskond

Tabeliseisud: