Rootsi läbis alagrupiturniiri kaotuseta!Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN
Jäähoki
15. mai 2018, 23:37

JÄÄHOKI MM: Läti mängis end viimase partiiga veerandfinaali, võimas Rootsi surus ka Venemaa põlvili (6)

Taanis Kopenhaagenis peetaval jäähoki MMil lõppes alagrupiturniir. Viimases voorus teenisid olulise võidu Läti ja Rootsi, kes alistasid vastavalt Taani ning Venemaa. 

Meie lõunanaabritel oli viimases voorus mängus ei rohkem ega vähem kui edasipääs veerandfinaali. Selleks vajasid nad Taani vastu kindlasti võitu. Ülesandega saadi hiilgavalt hakkama, kodumeeskond alistati Andris Džerinši 9. minuti väravast 1:0 ning sellest piisas, et B-grupis neljas koht kindlustada. 

Samal ajal peetud kohtumises käis Rootsi ramm 3:1 üle mõned kuud tagasi olümpiavõitjaks kroonitud Venemaast. Meie läänenaabrid jäid küll avakolmandikul kaotusseisu, kuid teisel perioodil pääseti Mika Zibanejadi ja Rickard Rakelli tabamustest juhtima. Lõppseisu vormistas Mattias Ekholm, kes lõpuminutitel litri tühja võrku saatis.

Alagrupiturniiri läbisid rootslased seega kaotuseta, ainus punkt anti ära Slovakkia vastu, kes alistati lisaajal. 

Ühtlasi tähendab see, et veerandfinaalis läheb Läti vastamisi A-grupi võitnud Rootsiga. B-grupi esikoha teenis Soome, kes kohtub Šveitsiga. USA mängib Tšehhiga, tõelise põnevuspaari moodustavad alagrupis vastavalt teiseks ja kolmandaks jäänud Venemaa - Kanada. 

Veerandfinaalid mängitakse ülehomme. 

Alagrupiturniiri lõppjärjestus: