Kaia KanepiFoto: Robin Roots
Tennis
16. mai 2018, 14:35

Kaia Kanepi pidi tunnistama maailma kümnenda mängija paremust (2)

Kaia Kanepi kohtus Rooma tenniseturniiri teises ringis maailma kümnenda reketi, ameeriklanna Sloane Stephensiga ning pidi tunnistama vastase 6:0, 5:7, 6:4 paremust.

Pärast teise seti võitmist avanes Kanepil hea võimalus ka kolmandas setis initsiatiiv enda kätte haarata, sest ta hoidis oma pallingugeimi ja sai vastase omas kaks murdepalli. Ent neid ei õnnestunud võita ning edasi valitses seda setti seisuni 5:2 eelmise aasta USA lahtiste võitja. Ta sai matšpalligi, kuid nüüd oli Kanepi kord jõuda seisuni 4:5 ja seejärel ka murdepallini. Siiski ta seda geimi kätte ei saanud ning ligi kaks ja pool tundi kestnud heitlus lõppes.

Esimeses setis mänguks ei läinudki, seal võitis Kanepi vaid kolmandiku kõigist mängitud punktidest (39st 13). Teise seti hakatuseks võitis Stephens veel kaks geimi, kuid seejärel olukord muutus. Kolm geimi Kanepile, siis üks ameeriklannale, ent uuesti kaks tükki Kanepile ja 5:3 eduseis. Seisul 5:4 ei saanud Kanepi kätte kolme settpalli ja seis viigistus, ent kahe järgmise geimi peale kokku loovutas ta vastasele ainult ühe punkti – 7:5!

Kvalifikatsioonist alustanud Kanepi teenis Roomast edetabelisse 90 lisapunkti ja tõuseb järgmisel nädalal suisa kaheksa koha võrra - praeguselt tabeli 59. realt 51-le!