Võrkpall

KARM: kohtuotsus loeti ette päeval, kui ta sai esimest korda isaks

Vene ajal ülekohtuselt kaheks aastaks vangi pandud võrkpallur Parri Kruuda naudib Soomes mõnusat elu (55)

LISA KOMMENTAAR

ühekandimees18. mai 2018, 19:10
Hea koht tervitada mõlemat- Kruudat ja Keelt. Mõlemaga nooruspõlves koos oldud ja napsu võetud!
Mäletan TPI ajast ainult seda jama, et oli päevade mäng, kus koolist välja heideti, kui alkoga vahele jäädi ühikas. Ma jäin 4 päeva enne vahele ja piirduti ühikast väljaviskamisega- terve 2-kordne voodi läks peo käigus koos klaasidega aknast alla- vahele jäime ainult sellepärast, et keegi jobu oli ukse taguse täis oksendanud ja komandant koputas uksele hommikul. Ja siis polnud Akad 5 ühikas enam ühtegi valvurit pikemat aega valvet pidamas. Peale kuiva seaduse vastuvõtmist topiti ilmselt valvur taas lauda!
Terv!
maali18. mai 2018, 08:51
Milles point ?
Soomes nagu mistahes riigis elab igasuguseid, kes paremal järjel,kes kehvemal. Istus kunagi kinni, siis ilmselt tolleaegse mõõdupuu järgi asja eest. Ei olnud ju poliitiline vaid purjus kraakleja. Sama mõõdupuu järgi ju ka sportlaseks tituleeritud.
just18. mai 2018, 09:21
Tartu korvpallurist Panamera omanikul on aju maht väiksem kui hernel..
variaator18. mai 2018, 02:41
huvitav milliseid sõnu võib kasutada et ära ei modereerita . täielik tsensuur . võrreldes vene ajaga praegune vangla lasteaed . nüüd saab vägistamise eest tingimisi . vene ajal mu naabrimees sai 4,5 aastat pealt vaatamise eest kui teised vägistasid kraavis . patareis oli probleeme aga elas üle . 3 aastat mähkis ämaris elektrimootoreid ja 1,5 aastat oli kohtla-järves keemias . kõik elu rikutud . kogeleb siiani . need kes vägistasid said üks 5 ja teine 6 aastat . vene ajal oli huligaansus , nüüd avaliku korra raske rikkumine . vene ajal leiti et pole mõtet inimest hoida vanglas üle 15 aasta . lihtsalt lasti maha kui ühiskonnale mittevajalik objekt
variaator17. mai 2018, 18:30
jah ega vene ajal nalja ei tehtud . alla 2 aastast srokki polnudgi . alimentidest kõrvalehoidjad ja ilma kindla elu ja töökohata tegelased prügikalad . -- ja muidugi patarei . pole endal olnud au seal viibida ning tuginen teiste memuaaridele . kohutav olukord kus kambris kus kohti oli 12 siis matse oli järjekorras ja osad kes alla lastud need olid nari all . vene vanglakultuur õitses. kõige raskem oli noorematel . igasugu kepivennad said teada mis tähendas kepp . kui olid tuttavad kuli ees vai teadsid kedagi võis pääsedagi . aga pedofiilid torgati päris ära . mõni varjas veel mille eest aga valvur teatas et kes ja mida . pärast juba rummus oli lihtne . seal hakkas tüüp kuuluma sellesse seltskonda mille ta patareis omandas . vene ajal oli ka tsoonides plaan mis tuli täita ja õiged mehed elasid seal ka hästi . saatsid raha kodugi . jobud on iga riigikorra ajal jobud olnud . aga kord oli riigis majas ja pisemad tülid--lõuaandmised klaariti ise vai piirkonna volinikuga ära . vahel ka 15 päeva ja pea kiilakaks mis oli ka karistus . et näe suur pätt läheb--kiilakas ei olnud moes tollal
tean mõlemat17. mai 2018, 13:09
Kruuda oli veel igati asjalik tüüp, Keel on 100% ebameeldiv inimene, olen koos trenni teinud mõlemaga. See ühika teema oleks ilma Keeleta olemata olnud.
Mart17. mai 2018, 12:24
Kolm purjus sportlast, kes on tarvitanud mitu pudelit kanget alkoholi, löövad töökohustusi täitnud ühiselamuvalvurile "mitu kerget laksu". Kui valvuril õnnestub kamba käest põgenema pääseda, siis ajavad teda taga, saavad kätte ja ähvardavad noaga. Ebaõiglane nõukogude kohus määrab sellise süütu naljateo eest 2-4 aastat vangistust. Tõsiselt või?
vaatenurk17. mai 2018, 14:31
seda sündmust saab ka teistmoodi kirjeldada
Häbiplekk jääb igaveseks17. mai 2018, 11:50
Kolm pikka ja tugevat spordipoissi ähvardavad noaga ja peksavad ühte vana meest, kes täidab oma tööülesandeid.
Kui kõik on ok siis edasi17. mai 2018, 10:30
Edu Kruudale,Lingile ja Keelele,teid tervitab Rummu võrpallikoondise mängija,olime ühes salgas ja tänu teile läks mul väljas spordiga ja erite võrgus päris hästi.Keele poolt antud skeemid tõid võrgus edu,need 4-aastat oli mulle heaks õppetunniks ja pole rohkem pidanud seal veetma.Vene aja karistused olid kirved maksad Lada saad 9-aastase miinimumi eest 4-aastat.(30-rublase kuriteo eest)
Nüüd pekstakse keegi läbi või tekitatakse kahju ja ei esita kahju nõuet tehakse ainult trahf,seoses üldsuse huvi puudumise tõttu.
tagasivaataja17. mai 2018, 11:13
Vene aja karistused olid väga head, üks vähestest asjadest,mis tulnuks alles jätta.
Vahet pole17. mai 2018, 10:17
Elatakse ikka Sesl riigis, kus sul on töökoht. Mujal maailmas minnaksegi Singapuri, Hiinasse. Ega siis inimene ei hakka Sveitsist Singapuri sõitma iga päev. Ja loomulikult on nendel peredel ka lapsed . Eestlane oma 100 a taluga omagi maa külge aheldatud ori
Lembit Sikk17. mai 2018, 10:12
Edu Sulle Parri ja Sinu perele. Mul on väga hea meel, et hästi läheb. Elu saab elada üks kord.
Viide17. mai 2018, 09:57
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/rein-link-kogus-vanglas-elutarkust?id=50732786
" 22. jaanuaril 1986 läks Rein Link pärast treeningut Avo Keele ja Parri Kruudaga Kivimäe sauna.
Link: "Olime väsinud, ees ootas vaba päev, jõime õlut. Käisime siis poest läbi, võtsime paar-kolm pudelit kangemat jooki ja sõitsime minu juurde sööma. õhtu hakkas läbi saama, aga mõtlesime veel TPI ühiselamust läbi astuda, Avo ja Parri elasid seal. Ehk jõmisenuks veel pisut, siis istunuks ma taksosse ja sõitnuks koju."
Paraku polnud Keelel ja Kruudal pääslaluba kaasas ning valves istunud armeenlane keeldus mehi sisse laskmast.
Link: "Ta tõukas poisse, kui me ikkagi sisenema hakkasime; poisid tõukasid vastu, andsid paar kerget laksu ka. Kellelegi meenus, et toda armeenlast peetakse üldtunnustatult nuhiks, ja nagu hiljem selgus, oligi tal KGBs "käsi sees". Kartsime, et läheb viimati kaebama, ja otsustasime teda veidi hirmutada. Vennike pani keldri poole jooksu, aga loomulikult saime ta kätte. Tõeline viga oli selles, et ma leidsin jopetaskust väikese noa - tegelikult ohutu, ma teritasin sellega tütre pliiatseid. Peas välgatas mõte, et seda keelt peaks lõunamaa poeg ju tundma. Avo ähvardas armeenlast terake, too lubas, et ei räägi juhtunust kellelegi, ja me astusime trepist üles. Tunni jagu hiljem läksin koju ega osanud midagi paha karta."
17. mai 2018, 14:10
Rummu oli sinu suguseid kagelasi sel ajal tais
just17. mai 2018, 14:52
ja sinusugused tolkamid neid sinna saatsid
Soovin17. mai 2018, 09:26
Talle elu lõpuni õnne!
Noo17. mai 2018, 09:10
Eesti ajal ülekohtuselt süüdistatud parimat, ausaimat inimest. rikutud tema tervist aga ta ei naudi seda, vaid ravib oma tervist ja istub ratastoolis mõeldes mõnede inimeste alatu laimu peale võimu nimel.
mäs-kes?17. mai 2018, 11:16
saan aru17. mai 2018, 09:01
et tuleb elada nii ,nagu kohalikud omaks v6tavad,ehk *maassa maan tavalla*
ei saa ka aru17. mai 2018, 08:56
elan soomes juba pea 30a ja kohe v6eti sommide poolt omaks,kogu aja ka tööd teinud soomes,käin ka vahel eestis ja mitte alkoreisidel,olen ka kuu olnud ja tean,et eestis ei v6eta omaks,ei kipu eesti tagasi,lapsed käivad hoopis siin kylas.Omaks ei v6eta neid,kes soome maksumaksja rahadel elavad ja kodus magavad,samuti eestlsed oma maine täis teinud varguste ja roolijoodikutena
mis mõttes omaks??17. mai 2018, 09:48
Kas vajad tunnustust? Vajad seda nii Soomes kui Eestis? Ela oma elu siin ja seal, kedagi ei tohiks morjendada sinu tegemised ning elupaik! 30 aastat elad Soomes ja ikk veel usud, et soomlased kohtlevad sind kui oma-nujah, mitte ei usu sind! Siis sa ei tunne soomlasi! Ma elan samuti Eestist kaugel-mitte Soomes, käin Eestis ja ei tunne mingit survet ega pahatahtlikust! Pigem vastupidi, tuntakse huvi tegemistest välismaal ja kodus! Alkoreisid ei puuduta absoluutselt mitte kedagi teist kui vaid sind ennast! Elame vabas maailmas ja teeme seda mida soovime! Välismaal nn ilma tegevad eestlased on küll mureks ehk siis teevad häbi, aga sellele mõelda igal sammul, ei tasu! Kaabakaid on maailmas palju!
aeee!17. mai 2018, 11:18
"ei kipu eesti tagasi"---keeleteadlased,kas magate???
Enn17. mai 2018, 08:50
Õigus on ikka kusagil vahepeal. Kruuda juttu tohib ikka ainult osaliselt uskuda.
Kinni17. mai 2018, 08:49
Istus noa vehkimise ja löuga andmise eest..patareis ja rummus Soomes on tuttava kaudu vahetuse vanem elab lillelist elu
Kinni17. mai 2018, 08:49
Istus noa vehkimise ja löuga andmise eest..patareis ja rummus Soomes on tuttava kaudu vahetuse vanem elab lillelist elu
Polnud see nii süütu midagi17. mai 2018, 08:45
Keel,Kruuda ja Link said karistada suht jõhkra kuriteo eest.
17. mai 2018, 08:26
Kes artiklit lugesid, miks ta 2 aastat kinni istus? Endisel ajal iga pisihuligaansuse ega tühiasja pärast juba nii karmi karistust ei saanud.
17. mai 2018, 08:59
Endisel ajal pandigi just kinni. Kaks aastat ei olnud mingi karistus ja see oligi karistus enamjuhul pisihuligaansuse eest. Praegu ei panda kinni eriti kedagi.
jah17. mai 2018, 09:38
vene ajal olid karistused karmid ja õiglased. seepärast oli ka elu väga turvaline. praegu ei panda kinni isegi tapmise eest ja turvalisusest pole haisugi. kunagi ei tea, kas elus ja tervena õhtuks koju naased.
ei17. mai 2018, 10:59
õiglased nad just ei olnud. Näiteks tuletagem meelde kuulsat graniidist ausamba "põlemapanemise" lugu, kus poisid saadeti kinnimajja ning üks ei pöördunudki enam tagasi. Selle loo fabritseerijad ja valesüüdistuste esitajad on aga tänases Vabariigis siiani juhtivatel kohtadel, küll otseselt mitte enam õigussüsteemis, aga siiski. See riivab rahva õiglustunnet, nagu tänapäeval on kombeks öelda. Ka Joh. Hindi loo juures olnud tegelasi võib veel tänapäeva Eesti vabariigis paraku samades koridorides kohata. Rääkimata Jüri Kukele üheotsapileti andm isest, puhaku ta rahus.
Oli turvaline jee.17. mai 2018, 11:10
Kirde-Eestis,Põhja-Tallinnas jt.
@8:5917. mai 2018, 11:12
Sovetiajal oli nii sageli.Kes oli vangis olnud ja tegi hiljem pahandust-üldreeglina vangi tagasi.Kui ei olnud varem seadusega pahuksis,said 10-15 päeva soolaputkas.
oh ja17. mai 2018, 13:08
ENSV oli pisihuligaansus administratiivõigusrikkumine ja selle eest oli ette nähtud karistus rahatrahv või kuni 15 päeva aresti. Huligaansus oli karistatav kriminaalkorras ja selle eest oli ette nähtud ka vabaduskoatuslik karistus
17. mai 2018, 14:14
Pisihuligaansus oli nurga taga pissimine.
17. mai 2018, 10:41
Endisel ajal lasti maha ja kogu vara konfiskeeriti kui leiti, et inimene oli riigi raha või vara omastanud, altkäemaksu võtnud.
aga17. mai 2018, 11:21
paraku anti tina ka valedele isikutele
Ei saa aru17. mai 2018, 08:25
Töötan Soomes aga ei saa aru neist, kes siia päriselt elama asuvad. Raha (mis tuleb ka siin väga raske tööga) vôib ju teenida aga syda on ikka Eestis. Lisaks pole lapsed enam eestlased. Kui eesti keel ongi veel suus, siis kirjutades on yhes lauses juba viis viga. Lisaks, ega soomlased vôôraid omaks vôta, see on neil loomuses. Vôib-olla see polegi nii paha.
oh häda17. mai 2018, 09:35
Ma olen oma 30 aastat Soomes elanud. Sellist tunnet pole kunagi olnud, et omaks poleks võetud. Lapsed on nii soome kui eestikeelsed. Eestis käin suhteliselt harva, väga ei kisu ka. Juba 20 aastat tagasi pidin olema väga vait sellest kus elan. Mõningate jaoks oli see nagu punane riie härjale.
Ma ei tea mis joon see paljudel eestlastel on, kuid välismaal elavat eestlast vaadatakse viltu. Läksid ära, oled reetur ja mis sa siin üldse käid jne.
No paraku pean käima. On kohustusi. Püüdke üle elada.
Veel hullem on endistel väliseestlastel, kes on Eestisse tagasi tulnud. Tunnen mitut. Sa võid olla oma erialal kui hea tahes, kuid tööd on raske leida, sest kujutad ilmselt mõnes kohas ohtu oma oskustega. Liiga palju tead ja teed. See võib mõningaid inimesi jubedalt ärritada. No ja siis see suhtumine, et "Ahaa, tulid tagasi, ei saanud välismaal hakkama"
No minu tuttavad on tagasi läinud põhjusel, et Eesti pereseadus kohustab neid oma vanemate eest hoolitsema.
Niisiis , mitte oma vabal tahtel.Nad on jätnud kogu oma elu asukohariigis.See on nagu sunnitööle minek olnud, sest muud võimalust ei ole olnud. Nende täiskasvanud lapsed elavad endiselt välismaal.
Minu noorim laps unistab, et läheb kunagi Eesti elama (pole seal sündinud) Ta tunneb mingit seletamatut soovi ja sidet ja tõmmet sinna.
Ma kardan, et ta pole väga teretulnud va. kui ütleb, et pole eestlane. Väljamaalane, kes oskab eesti keelt, võetakse Eestis avasüli vastu, kuid välismaal elavat ja tagasi tulnud eestlast mitte.
Just nii...17. mai 2018, 10:19
... aga ainult osaliselt. Igas riigis on teatud protsent negatiivseid inimesi, ei tasu nende mula tähele panna. Olen olnud 25 a välismaal ja see pole söprade-sugulaste-tuttavate suhtumist muutnud, alati tore tulla Eestimaale ja eestlased on enamuses väga tore rahvas. Need kellele teiste tegemised ette jäävad - neil on tavaliselt endal miskit mäda. Kergem on ju teisi halvustada, kui iseenda rahulolu heaks tööd teha.
Ah siis nii17. mai 2018, 12:07
et oma vanemate eest hoolitsetakse ainult seadusest tulenevalt, sõnu polegi vaja selliste inimeste iseloomustamiseks.
to: oh häda17. mai 2018, 12:16
Teen Soomes väga head haridust nôudvat kvalifitseeritud tööd ja mulle kui eestlasele on tähtis, et mu lapsed on eestlased ka kônes ja kirjas. Ei tea yhtegi kolleegi omal erialal, kes siia pysivalt jäänud oleks, sest oma keelest ja kultuurist jääb vôôral maal vajaka, olgugi soome keel kenasti suus. Kindlasti piisab mônelegi vaid korralikust elatustasemest, muud pole tarvis. Aga käsi sydamele, mitu inimest sul Soomes on, kellega vôid rääkida tôesti siiralt ja sydamest?
oh häda to: oh häda17. mai 2018, 13:04
Käsi südamel võin öelda, et mul on palju sõpru ja häid tuttavaid Soomes ja ka muudes maades. Isegi Eestis. Füüsiline resideerumine kusagil, ei tähenda tänapäeval seda, et sõprussuhted katkeksid. Eestis elab mul kolm väga head sõbrannet ja olen alati oodatud neile külla, sammoodi nemad minu juurde. Kas ma neile 100% kõigest just rääkinud kunagi olen või kas üldse peaks, see on teema eraldi.
Soomes on mul samamoodi häid eestlastest sõpru, kuid 2 sõpra, kellega ma võin tõesti rääkida ja südamest, nii heas kui pahas, on soomlannad.
ah siis niile17. mai 2018, 13:24
Tundub, et teema on sulle võõras. On hoopis kaks erinevat asja, et hoolitsed oma vanemate eest vabatahtlikult vastavalt oma tahtmistele ja võimalustele, kui , et PEAB hoolitsema, isegi kui sul neid võimalusi ei ole. Seadus lõikab sind sinu enda pere küljest ära.
Sul on 2 võimalust, et kas püüad vanuri hooldekodusse saada ja arvestad sellega, et ta kängub seal moraalselt kiirelt. Lisaks maksad hooldekodumaksud (seadus kohustab) . Südametunnistus ei luba ka nii teha. No sellisel juhul käid sa tööl selleks, et vanuri hooldekodu kinni taguda.
Teine võimalus on, et jätad oma pere maha ( kedagi ei huvita see, et elad teises riiigis ja et sul on alaealisi lapsi, kelle eest sul on ka kohustus hoolitseda) Lähed selle vanuri juurde elama, teda hooldama.
ja kuna ma juba oskan arvata, et soovitad vanuri ehk enda juurde viia, siis ütlen, et võõral riigil ei ole kohustust seda vanurit sinna süsteemi lasta, ning dementset vanainimest ei saa kodus ilma järelvalveta lasta olla. Selle eest võib saada karistada, kui jätad sellise vanuri omapäid.
Kumma variandi sina kommenteerija ise valiksid?
ole hea ja loe17. mai 2018, 20:09
sinu kohta käivaid komme..olen nendega sama meelt ja sa ajad sama juttu mis eekõneleja- 30 aastat Soomes elanud eestlane! Te mõtlete veidi üle-no kes on teile Eestis halvasti õelnud-mõelnud ja vanemate eest hoolitsemise jutt on ikka väga jabur, kulla sõber! Te mõtlete vaid iseenda peale, kümne küünega hoiate igat senti enda jaoks-see on kurb, väga kurb!! Mulle meeldib jagada ja jagan ka oma lähedastele..kordan, kahju teist kalevipojad!
to oh häda!17. mai 2018, 20:24
Tead tuttavaid, kes on tagasi läinud, et mitte toetada seaduses ettenähtult omi vanemaid-nunuh..ja kui viimased kaovad siit ilmast, olete esimesed, kes pärandust nõudma tulete-siis on vanemad meeles küll!!
Üks lõpmata tore17. mai 2018, 07:58
on see, et mees oma perekonnaga Soome elama asus. Õnne ikka.
inimkonnale17. mai 2018, 01:22
Pange poliitikud miinimipalga eest tööle ja vaatake kui kiiresti asjad muutuma hakkavad!
Põhipalgaks miinimum.17. mai 2018, 08:14
Ja lisaks tulemustasu.
01:22, 17. mai 2018-le17. mai 2018, 11:25
Kas lähevad teise riiki elama?
irww17. mai 2018, 12:12
no nemad vajavad ju koduigatsustasu, nagu Prüsselis või Luksemburgis olevad ametnikud. Kodumaast nii kaugel - nuuks-nuuks, ei saa isegi Siilile tulla:) raske elu...