Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/DANIEL MIHAILESCU/Scanpix
Jalgpall
17. mai 2018, 14:01

IMELIK! Argentina jalgpalliliit andis mängijatele ja treeneritele juhiseid, kuidas Venemaal naistele külge lüüa

„Kuidas lüüa külge vene naistele?“ – kõlab nagu škets mõnest kehvemapoolsest komöödiasarjast. Kindlasti ei kõla see kui peatükk käsiraamatust, mis mõeldud tuleval kuul meie idanaabrite juurde MMile sõitvatele Argentina jalgpalluritele, treeneritele, ametnikele ning ajakirjanikele. Just seda see on.   

Argentina jalgpalliliit korraldas teisipäeval kursuse. Ees ootab ju sõit Venemaale – paljude jaoks tundmatusse ja eksootilisse kohta. Loengu tarbeks valmistas kohalik vene keele õpetaja Eduardo väikese teose nimega „Vene keel ja kultuur.“

Kohaliku jalgpalliliidu poolt heakskiidetud juhised sisaldasid muuhulgas ka peatükki, kuidas Venemaal naistele külje alla ujuda. Vutiliidu ametnikud said poole kursuse pealt aru, et nad on ühtteist vussi keeranud ning rebisid kõmust nirisenud küljed käsiraamatust välja.

Üks ajakirjanikest sai materjali siiski endale hoitud ning sealsed õpetussõnad olid parajalt kummalised ning üldistavad.

  1. Nagu kõikidele teistele naistele, meeldib ka venelannadele, kui oled puhas, lõhnad ning riietud hästi. Esimene mulje on väga tähtis!

  2. Vene naistele ei meeldi, kui neid objektifitseeritakse. Kuna vene naised on ilusad, tahavad paljud mehed neid vaid voodisse meelitada. Võib-olla tahavad nad sama, kui nad on inimesed, kes tahavad end tähtsalt ja eriliselt tunda. Pange tähele naiste väärtusi ning iseloomu. Ärge küsige seksi kohta lolle küsimusi. Venelaste jaoks on seks privaatne teema, mida avalikult ei arutata.

  3. Nad vihkavad igavaid mehi. Kui sa ei leia ühiseid jututeemasid ning mõtled ainult sellele, mida järgmiseks öelda, siis ei naudi sa hetke. Pea meeles, et oled külaline ning võid rääkida oma koduriigist või sellest, mida sa Venemaal põnevat näed.

  4. Ära ole negatiivne – naised väldivad inimesi, kes näevad elus, töös ja suhetes ainult negatiivseid asju.

  5. Ära küsi tavalisi asju, ole originaalne! Ära unusta, et nad ei tea Argentina kohta suurt midagi, nii et sul on vene meeste ees eelis, sest oled uus ja teistsugune.

  6. Vene naistele meeldivad, kui mehed võtavad initsiatiivi. Kui sul pole selleks enesekindlust, siis pead harjutamiseks rohkemate naistega rääkima.

  7. Tavaliselt neile ei meeldi, kui ainult sina vestlust juhid. Ma näen seda probleemi meestes, kes on väga isekad ning vahel neis, kes lähevad ilusa tüdrukuga rääkides närvi.

  8. Ära ürita naisele valet viisi muljet avaldada. Võib-olla räägid sellest, kui palju raha sul on, või kuidas sa tead kõike ja oled perfektne, samal ajal kui teised on vaesed ja lollid. Ole tõeline sina! Räägi lõbusalt oma vigadest.

    Tavaliselt pööravad vene naised tähelepanu tähtsatele asjadele, kuid kohtud ka nendega, keda huvitavad ainult materiaalsed asjad. Ära muretse, Venemaal on palju ilusaid naisi ja kõik ei sobigi sulle. Ole valiv!

Argentina jalgpalliliit avaldas pärast materjalide lekkimist vabanduse ning teatas, et õpetussõnad jõudsid kursusele kogemata. Väidetavalt olevat õpetaja teksti oma abilistele printimiseks andnud, kuid viimasel hetkel lisas keegi skandaalseks osutunud peatüki.

„Vabandame siiralt kõigi ees, keda me solvasime. Materjalid ei esinda kindlasti Argentina jalgpalliliidu vaateid,“ sõnas alaliidu koolitusosakond ametlikus teates.