Kalev/Cramo (valges) - Tartu Ülikool. 2. finaalmäng.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
17. mai 2018, 20:46

FOTOD | Kalev/Cramo ületas 100 punkti piiri ja astus sammu meistritiitli poole (1)

Kalev/Cramo võitis Kalevi spordihallis Tartu Ülikooli 103:85 ja juhib nüüd Eesti korvpalli meistriliiga finaalseeriat 2:0. Finaali avamängus viskasid meeskonnad kokku 193 punkti (98:95 Kalevile), täna viis silma vähem.

Taas Carl Engströmita mänginud Tartu läks küll 7:0 juhtima, aga kalevlaste individuaalne meisterlikkus tõi nad kiirelt järgi ja viis 15:11 ettegi. Tartu haaras uuesti initsiatiivi, aga suureskoorilises mängus ei tähendanud viie või seitsmepunktiline edu midagi. Kalev tabas poolajaks väljakult 68 protsendiga ja juhtis 58:50.

Tartu jõudis teise poolaja alguses korraks kahe punkti kaugusele, aga siis käristas Kalev vahe uuesti pisut turvalisemaks. Kolmanda veerandaja järel oli tiitlikaitsja ees 83:74. Otsustaval perioodil ei suutnud Tartu mängu murrangut tuua ja lõpuks sai Kalev kindla võidu.

Kalevi resultatiivseim oli Bojan Subotic 19 punktiga, tema arvele jäi ka meeskonna parim +- näitaja (+30). Sten Sokk (kolmesed 6st 6) lisas 18 ja Branko Mirkovic 16 punkti.

Tartlaste kasuks viskas Kristjan Kitsing 19 punkti, Vytenis Cizauskase arvele jäi 15 silma. Tartu noppis sai rohkem ründe- kui kaitselaudu, need näitajad olid vastavalt 15 ja 13.

Nüüd läheb seeria Tartusse. Kolmas mäng peetakse esmaspäeval ja neljas neljapäeval.

Märkused:

Kristjan Kitsing (palliga). Foto: Tiina Kõrtsini
  • Kristjan Kangur on hooaja lõpus leidnud rünnakul selgelt suurema enesekindluse. Juba esimestel minutitel tabas ta kaks keskpositsiooniviset, sealjuures esimese tagasihüppelt. Kangur ei skoori palju (täna 10 punkti), aga teeb seda efektiivselt, tabades väljakult neljast viskest 3.
  • Põlvevigastuse kiuste mängiv Kristjan Kitsing tundis ennast platsil juba kodusemalt. Tartlane tabas 9st kolmesest 5 ja viskas 19 punkti.
    Kristjan Kitsing (palliga). (Tiina Kõrtsini)
  • Taltsi, Cooki ja Kitsingu neljandad vead oli Tartu jaoks väga valusad. Kohtuniketrio Aare Halliko, Mart Uuehendriku ja Ranno Konksi vilestiil jõulist mängu ei lubatud ja sisuliselt võeti iga puude veaks. Mõnel juhul oleks tartlased võinud kätega surkimata jätta, aga üldiselt soosis tänane stiil pisut Kalevit. Vandenõud pole mõtet muidugi otsida.
  • Tartu avantüristlik maa-ala variant valmistas täna Kalevile pisut vähem peavalu. Mitmel korral jäi Sten Sokk nurka täiesti vabaks ja kalevlane ei eksinud. Koos avapoolaja tabamustega viskas ta kolmeseid 6st 6.
  • Kui Janari Jõesaart platsil pole, peab Kalev korraga mängitama kolme väikest. Valida on Sten Soku, Branko Mirkovici, Isaiah Briscoe ja Martin Dorbeki vahel. Tartul on nr 2 ja 3 peal rohkem pikkust ja vähemalt esimese veerandaja lõpus ja teise alguses pandi eelised maksma. Sokul ja Mirkovicil on pool pead pikemate Cizauskase ja Cooki vastu raske, lisaks noppisid Kazakauskas, Eelmäe ja Talts mitu ründelauda.
    Isaiah Briscoe (vasakul) mäng ebaõnnestus. (Tiina Kõrtsini)
  • Kus on publik? Kalevi spordihoone üks otsatribüün oli sisuliselt tühi ja silma järgi oli saalis 1200, parimal juhul 1300 inimest. Tegemist pole anomaaliaga, pigem rahva hinnanguga viimase aja Eesti klubikorvpallile. Teisest küljest pingutasid korraldajad piletihinnaga üle. 15eurone täispilet ja 10eurone sooduspilet on ikka väga krõbe.