Anett Kontaveit.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
18. mai 2018, 20:32

Roomas hiilgava võidu saanud Kontaveit: mängin elu parimat tennist (13)

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 26.) alistas Rooma WTA-turniiri veerandfinaalis Taani esindaja Caroline Wozniacki (WTA 2.) 6:3, 6:1.

Kontaveit kinnitas Eesti ajakirjanikele telefonivestluses, et on praegu suurepärases hoos. "Võib nii öelda küll, et mängin elu parimat tennist. Tunnen ennast väljakul väga mugavalt ja paremini kui iial varem," ütles ta.

Mis tõi täna võidu Wozniacki vastu? "Algus oli nii ja naa, ma ei alustanud kõige paremini. Pidin kannatlik olema, et endast parim anda. Tema vastu on muidugi raske, sest ta toob väga paljud pallid tagasi ja paneb vastase kannatuse proovile," alustas Kontaveit mängu kokkuvõtmist.

"Proovisin ära kannatada ja sain rütmi paremini kätte. Wozniacki hakkas esimese seti lõpus vigu tegema ja teine läks samamoodi. Tema vastu pole muidugi mäng enne läbi, kuni käed pole surutud. Esimeses setis oli ehk murdehetk see, kui sain 5:3 ette. Teises setis tundsin ennast jua üldiselt paremini," rääkis Kontaveit.

Wozniacki paistis silma närvilise käitumisega. Näiteks ei meeldinud talle, et õigusemõistjad ei lubanud isast treeneril valest kohast väljakule tulla. "Kuulsin väljakul olles paratamatult, et tal olid mingid probleemid. Üritasin sellele tähelepanu mitte pöörata," kommenteeris eestlanna vastase tegemisi.

Kontaveit jõudis esimest korda WTA Premieri turniiril poolfinaali. Naiste tennise hierarahias asetsevad sellest kõrgemal vaid Suure slämmi ja Premier Mandatory turniirid. "Usun, et mu (s'Hertogenboschi) turniirivõit on karjääris endiselt olulisemal kohal kui praegune poolfinaali jõudmine. Võitmine tekitab erilisema tunde kui poolfinaali jõudmine," rääkis ta.

Kontaveit kohtub poolfinaalis ukrainlanna Elina Svitolinaga (WTA 4.), kes oli 6:4, 6:4 üle Angelique Kerberist (WTA 12.). See matš algab homme kell 13. Varem pole Kontaveit Svitolinaga kohtunud.

"Ta mängib liival väga hästi, tegelikult isegi igal kattel. Svitolina on väga stabiilne ja ei anna vastasele midagi niisama. Samas mängib ta ka agressiivselt. Võib-olla õhtul uurin tema kohta midagi, aga minimaalselt. Ta on kogu aeg pildis olnud ja mingi aimdus on ikka, mida teeb," kirjeldas ta homset vastast.

Hoolimata sellest, et tema mängude kellaajad on kogu aeg varasemaks läinud läinud, usub Kontaveit, et ta suudab lõunaks ära taastuda. "Õnneks on minu viimased mängud üsna lühikesed olnud. Loodan, et homme on tavaline olek."