Oliver Venno sai kätt proovida nurgaründajana! Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
19. mai 2018, 20:55

Huvitavalt eksperimenteerinud Eesti võrkpallikoondis alustas soliidse võiduga

Mai alguses kogunenud Eesti võrkpallikoondis pidas täna esimese matši. Värskelt loodud Euroopa Kuldliigas alistati võõral väljakul 3:1 (25:22, 24:26, 25:19, 25:17) Slovakkia. 

Esimeses üllatuse pakkusid eestlased juba kohtumise eel, kui väljakule jooksid kaks diagonaalründajat, Renee Teppan ja Oliver Venno, kellest viimane nurgaründaja kohta täitis. Lisaks eelistas peatreener Gheorghe Cretu sidemängijakohal vanameistri Kert Toobali nooremat venda Andrest. 

Meie mehed said korralikult minema ning haarasid vähehaaval mänguohjad. Kuigi vahet väga suureks käristada ei õnnestunud, siis geimivõitjas kahtlust ei tekkinud. Numbrid Eesti kasuks 25:22. 

Ka teises geimis oli kõik võtmed eestlaste käes, eduseis oli isegi 23:19. Seal edasi teenis Eesti vaid ühe punkti ning omade rumaluste tõttu andsime geimi vastasele 26:24. 

Õnneks kosus Eesti väikesest ehmatusest hästi. Kahes viimases geimis kasvatati üsna nobedalt vahe suureks ning võitjas lõpuks kahtlust ei tekkinudki, vastasele loovutati vaid 19 ja 17 punkti. 

Järgmise matši peavad eestlased tuleval kolmapäeval, Rakveres võõrustatakse tugevat Belgiat. 

Eesti kuulub Kuldliigas A-alagruppi Belgia, Slovakkia ja Rootsiga. Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, seejärel toimub Final Four turniir, mille võitja pääseb üleminekumängudele, et võidelda koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i.